"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קיצוצים בגוגל: החברה תפטר מאות עובדים
המהלך מצטרף לגל פיטורים רחב בענף ההיי-טק, כשחברות כמו מטא, מיקרוסופט ואמזון מצמצמות השקעות ומפנות משאבים לבינה מלאכותית ומרכזי נתונים • דובר גוגל מסר לסוכנות הידיעות רויטרס: "מתמקדים בלהפוך לזריזים ויעילים יותר — מה שכולל הפחתה בכוח האדם"
משרדי גוגל בארה"ב. צילום: GettyImages

קיצוצים בגוגל: החברה תפטר מאות עובדים

המהלך מצטרף לגל פיטורים רחב בענף ההיי-טק, כשחברות כמו מטא, מיקרוסופט ואמזון מצמצמות השקעות ומפנות משאבים לבינה מלאכותית ומרכזי נתונים • דובר גוגל מסר לסוכנות הידיעות רויטרס: "מתמקדים בלהפוך לזריזים ויעילים יותר — מה שכולל הפחתה בכוח האדם"

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

כחלק מהתייעלות כוללת:מסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי גוגל תפטר מאות עובדים מיחידת אנדרואיד, פיקסל וכרום. המהלך מצטרף לגל פיטורים רחב בענף ההיי-טק, כשחברות כמו מטא, מיקרוסופט ואמזון מצמצמות השקעות ומפנות משאבים לבינה מלאכותית ומרכזי נתונים.

מפנות מקום לבינה מלאכותית? גוגל בגל פיטורים, צילום: gettyimages

גוגל ממשיכה לאבד גובה עם פיטוריהם של מאות עובדים נוספים, הפעם מיחידת הפלטפורמות והמכשירים — כך לפי דיווח שפורסם היום (שישי) באתר "The Information". היחידה המפוטרת כוללת את צוותי הפיתוח של מערכת ההפעלה אנדרואיד, טלפוני Pixel, דפדפן כרום (Chrome) ועוד אפליקציות ליבה.

המהלך מגיע כהמשך להצעות פרישה מרצון שהוצעו לעובדים כבר בינואר, וזאת במסגרת ארגון מחדש - שהחל באיחוד הצוותים בשנה שעברה.

גוגל, צילום: רויטרס

דובר גוגל מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי "מאז איחוד צוותי הפלטפורמות והמכשירים בשנה שעברה, אנו מתמקדים בלהפוך לזריזים ויעילים יותר — מה שכלל גם הפחתה בכוח האדם, נוסף לתוכנית העזיבה מרצון שהוצעה מוקדם יותר השנה".

בינה מלאכותית על פני השקעות מסורתיות

הצעד של גוגל מצטרף למגמה ברורה בענף הטכנולוגיה, שבו חברות הענק מפנות תקציבים לכיוון מרכזי נתונים ופיתוח בינה מלאכותית, על חשבון השקעות מסורתיות.

גם מתחרותיה של גוגל נוקטות בקיצוצים: מטא, חברת-האם של פייסבוק, פיטרה בינואר כ-5% מהעובדים שהוגדרו כ"ביצועים נמוכים", תוך שהיא מגייסת מהנדסי למידת מכונה בקצב מואץ.

AI טכנולוגיה, צילום: GettyImages

מיקרוסופט קיצצה בספטמבר 650 עובדים מחטיבת Xbox. אמזון פיטרה עובדים ממספר יחידות, כולל צוותי תקשורת, ואילו אפל ביטלה כ-100 משרות מקבוצת השירותים הדיגיטליים שלה כבר בשנה שעברה.

אמאזון, צילום: AFP

גם חטיבת הענן של גוגל לא נותרה חסינה: בפברואר דווח בבלומברג על פיטורים שהשפיעו על כמה צוותים, אף כי בהיקף מצומצם. כל זאת מצטרף לגל הפיטורים הגדול בינואר 2023, שבו הודיעה אלפבית על קיצוץ של 12,000 עובדים — כ-6% מכלל כוח העבודה הגלובלי של החברה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...