אפקט טראמפ: יצרנית המחשבים הראשונה שהפסיקה למכור בארה"ב

חברת Framework הודיעה על השהייה זמנית של מכירת דגמי המחשבים הזולים שלה במדינה בעקבות מכסי המגן החדשים • "מכירת דגמים מסוימים תגרום להפסדים לחברה" • גם נינטנדו הפסיקה הזמנות מוקדמות למכשיר הסוויץ' 2

טראמפ מכריז על הטלת מכסים על סחורות מכל העולם / CSPAN

חברת Framework האמריקנית, המתמחה בייצור מחשבים ניידים מודולריים וניתנים לתיקון ולשדרוג בקלות, הודיעה אתמול על "הפסקה זמנית של מכירות בארה"ב" של חלק מדגמי המחשבים שלה. הסיבה - מכסים חדשים שהטיל ממשל טראמפ על יבוא מטייוואן.

הדגמים הרלוונטיים הוסרו מהחנות המקוונת של החברה, וטרם נמסר מתי יחזרו להימכר. "תמחרנו את המחשבים שלנו כאשר המכסים על יבוא מטייוואן עמדו על 0 אחוזים", הסבירה החברה בתגובה לשאלה מדוע הפסיקה את המכירות. "עם מכס של 10 אחוזים, ניאלץ למכור את הדגמים הזולים ביותר בהפסד".

מחשב של חברת Framework. "עם מכס של 10 אחוזים, ניאלץ למכור את הדגמים הזולים ביותר בהפסד", צילום: יח"ץ

לפי שעה, ההפסקה משפיעה על לפחות שני דגמים ספציפיים: גרסאות ה-Framework Laptop 13 עם מעבדי Intel Core Ultra 5 125H ו-AMD Ryzen 5 7640U. עד ל-1 באפריל, החברה מכרה גרסאות "מוכנות מראש" של מחשבים אלה (היא מציעה גם גרסאות מודולריות להרכבה עצמית) במחירים של 999 דולר ו-899 דולר בהתאמה. 

טרם נמסר אם דגמים אלה יחזרו לשוק במחיר גבוה יותר, או שיוסרו לחלוטין. לעת עתה, הזמנות מוקדמות לגרסת Ryzen AI העתידית של ה-Framework Laptop 13 עדיין מתחילות במחיר של 1,099 דולר.

טראמפ בהצגת המכסים בבית הלבן. המשק באי ודאות, צילום: AFP

"נמשיך לספק עדכונים כשיהיה לנו עוד מידע", נכתב בהודעת החברה, שלא הייתה מוכנה למסור מידע נוסף על לוח הזמנים או על ההשפעה האפשרית על מוצרים אחרים.

גם חברות אחרות נפגעו

Framework אינה לבד במאבק הזה. לפי דיווח החברה, "יצרני מוצרי צריכה אחרים ערכו את אותם חישובים ונקטו באותן פעולות, אם כי רובם לא היו פתוחים בנושא". דוגמה בולטת נוספת היא נינטנדו, שהפסיקה הזמנות מוקדמות בארה"ב לקונסולת הסוויץ' 2 העתידית שלה בשבוע שעבר לאחר הודעת הבית הלבן על המכסים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר