שוב זה קורה: חשד לאירוע סייבר בבית חולים ממשלתי
מערך הסייבר הלאומי ומשרד הבריאות הודיעו כי זוהה חשד למתקפת סייבר על מערכות המרכז הרפואי זיו שבצפת • "צוותי האבטחה החלו לחקור את האירוע ובוחנים אם התרחש דלף מידע" • שליחת וקבלת דוא"ל וחלק משירותי המחשוב נחסמו
,עודכן
0השמעה
המרכז הרפואי זיו, משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי הודיעו היום (שני) כי במערכות המחשוב של המרכז הרפואי זיו בצפת זוהה חשד לאירוע סייבר. בשלב זה לא ידוע היקף התקיפה, סוגה או היקף הנזק שהיא גרמה לו.
לפי ההודעה, האירוע זוהה ונבלם בשלב זה, ללא שיבוש או השפעה על המערכות השונות ועל תפעול המרכז הרפואי. עוד ביקשו להדגיש במערך הסייבר ובמשרד הבריאות כי בית החולים פועל כרגיל ומעניק טיפולים רפואיים.
ד״ר דורית טס מנובה, מנהלת בי״ח מעיני הישועה על מתקפת הסייבר. ארכיון צילום: מעיני הישועה
"צוותי אבטחת המידע של זיו, משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי החלו לחקור את האירוע, ובכלל זה בוחנים אם התרחש דלף מידע ומהותו. כאמצעי זהירות ולחיזוק ההגנות, ננקטו פעולות יזומות המגבילות בין היתר שליחת וקבלת דוא"ל מחוץ לבית החולים וכן חלק משירותי המחשוב נותקו באופן זמני", כך לפי ההודעה שנמסרה.
כזכור, זוהי לא הפעם הראשונה בה בתי החולים והמרכזים הרפואיים בישראל משמשים במטרה לתקיפות סייבר של גורמים עוינים. בחודש אוגוסט האחרוןהותקף בית החולים מעייני הישועהבמתקפת כופרה שגרמה להשבתת מערכות המחשוב המנהלתיות.
אחת התוצאות המטרידות באותו אירוע תקיפה הייתה גניבת המידע הרפואי של מטופלים רבים, בהם בין היתר של ראש הממשלה נתניהו, רבנים ובכירים במגזר החרדי ומידע רגיש נוסף אודות משפחות רבות מהמגזר.
בחודש ספטמבר, הודיע משרד הבריאות על חשדלאירוע סייבר בבית החולים "כפר שאול איתנים". בעקבות אותה התקיפה, קופות החולים כללית ומכביהתנתקו ממערכת המחשוב "אופק"המחברת את מערכות המידע של כל בתי החולים וקופות החולים ומשמשת להעברת מידע על מטופלים בין בתי החולים למרפאות. המערכות חוברו מחדש רק כעבור שעות.

