"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זכויות יוצרים או בינה מלאכותית? ב"ניו יורק טיימס" קיבלו החלטה

העולם הולך ומתחלק בין חברות שבוחרות לאמץ את ה-AI, לבין אלו שניצבות בצד השני ומתנגדות להשלכות של הטכנולוגיה • הצעד של מערכת החדשות הפופולארית הוא רק סנונית נוספת במלחמה ההולכת וגוברת בין האדם למכונה

,עודכן
0השמעה
AI. שלט בכנס הבינה המלאכותית העולמי בשנגחאי, סין, 2023. צילום: רויטרס

מתייצבים למען זכויות האמנים והיוצרים:מערכת החדשות "הניו יורק טיימס" הודיעה כי היא חסמה את סורק האינטרנט של OpenAI מפני שימוש בתכנים שלה להכשרת מערכות הבינה המלאכותית של החברה דוגמת ChatGPT, במה שנראה כמו צעד נוסף נגד ההשלכות המסוכנות של הטכנולוגיה.

לפי בדיקה שערך אתר The Verge, בדף ה-robots.txt של הניו יורק טיימס, ניתן לראות שאתר החדשות אכן חוסם את GPTBot, הסורק ש-OpenAI הציגה מוקדם יותר החודש. בהתבסס על ארכיון האינטרנט, נראה שבטיימס חסמו את הסורק כבר ב-17 באוגוסט.

שביתת תסריטאים והשחקנים בהוליווד: נלחמים בתעשיית הניצול, חוששים מבינה מלאכותית צילום: רויטרס

הצעד הגיע לאחר שבמערכת החדשות עדכנו בתחילת החודש את תנאי השירות שלהם במטרה לאסור את השימוש בתוכן שלהם להכשרת דגמי AI. בנוסף דווח, כי בטיימס שוקלים צעדים משפטיים נגד חברת OpenAI בגין הפרת זכויות קניין רוחני.

אם אכן יחליטו בעיתון הפופולארי לתבוע את החברה, הם יצטרפו לאמנים כמו שרה סילברמן ושני סופרים נוספים שכבר תבעו את OpenAI בחודש יולי האחרון בגין השימוש שלה ב- 3Books, מערך נתונים המשמש לאימון של ChatGPT העלול להכיל אלפי יצירות המוגנות תחת זכויות יוצרים.

משרדי הניו יורק טיימס,צילום: AFP /ANGELA WEISS

במקביל, הודיעה OpenAI מוקדם יותר החודש כי היא תאפשר למשתמשים לחסום את סורק האינטרנט שלה, בו החברה משתמשת בשביל לאמן את דגמי ה-GPT השונים שלה. "דפי אינטרנט שנסרקו על ידי GPTBot עשויים לשמש לשיפור מודלים עתידיים, אך הם מסוננים כדי להסיר מקורות שדורשים תשלום, ידועים באיסוף מידע אישי מזהה (PII), או שיש להם טקסט שמפר את המדיניות שלנו", הבהירו בחברה.

למרות הטענות של OpenAI, יכולותיה של הבינה המלאכותית והעובדה שהמערכת לומדת ומסוגלת לחקות יצירות של אמנים, גורמת לבעיית זיוף הולכת וגוברת בעולם.

סם אלטמן, מייסד OpenAI שפיתחה את ChatGPT, בעת ביקורו בישראל. ארכיון,צילום: גדעון מרקוביץ

רמאים שונים משתמשים בכלי על מנת להרוויח כסף מהיר לא רק באמצעות הונאה, אלא גם על ידי העתקה של יצירות כמו ציורים וספרים מיוצריהם האמיתיים. בחודש יוני האחרון, דיווחה Vice עלעשרות ספרים שנוצרו על ידי AIשהשתלטו על רשימות רבי המכר של פלטפורמת הספרים הדיגיטליים קינדל.

ברשת החברתית X (טוויטר לשעבר), טענה הסופרת ג'יין וורד שגילתה 29 כותרים ב-Goodreads המציינים בטעות את שמה כסופרת. סופרת אחרת, שרה רוז, צייצה בטוויטר כי "אנשים כל הזמן אומרים לי שהם קנו את הספר החדש שלי - שכתוב עליו את השם שלי. אבל לא כתבתי שום דבר חדש, מדובר ברמאי כלשהו. המו"ל שלי לא הצליח תגרום לזה להפסיק ואני ויתרתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר