קרן ההון סיכון TLV Partners הודיעה על השלמת גיוס קרן חמישית לשלבים מוקדמים בסך 250 מיליון דולרים, מה שמביא את סך ההון המנוהל על ידיה לסכום של יותר ממיליארד דולרים.
מאז שנוסדה בשנת 2015, גייסה החברה שבע קרנות – חמש להשקעות בשלבים מוקדמים ושתיים להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו. הקרן משקיעה בסבבי סיד ו-A, והיא צפויה לבצע כ-25 השקעות מהקרן החדשה, שגובה ההשקעה הראשונית מהן ינוע בין 4 ל-8 מיליון דולרים, עם אפשרות לתמיכה בסיבובי המשך עד כ-20 מיליון דולרים להשקעה כוללת.
מאז הקמתה, הספיקה החברה לרשום 10 אקזיטים, בהם גרנולייט שנמכרה לאינטל, אוריבי שנמכרה ללינקדאין, ניאוסק שנמכרה לאקאמי, סקייליין שנמכרה ל-JLL, סטוק טאלנט שנמכרה לפייבר ועסקת סקנדרי, שבה מכרה הקרן את אחזקותיה בחברת גסטי. הפורטפוליו של הקרן כולל בין היתר את אקווה סקיוריטי, נקסט אינשורנס, איידוק, run:ai, סילברפורט ועוד.
TLV Partners מנוהלת על ידי איתן בק, רונה שגב, שחר צפריר ועדי יראל-טולדנו. צוות ההשקעות של הקרן כולל גם את בריאן סק, יונתן מנדלבאום ובר דור, והיא משקיעה במיזמים פורצי דרך בקטגוריות חדשות כבר משלב הרעיון. עד היום, השקיעה החברה בכ-60 חברות בתחומים שונים, והיא אחת הקרנות הפעילות ביותר בישראל.
צוות הקרן, המונה 15 אנשים, מעניק לחברות הפורטפוליו תמיכה רחבה החל משלב ביסוס הרעיון ומחקר השוק, חיבורים ללקוחות פוטנציאליים ומומחים בעולם הבעיה, גיוס עובדי מפתח וחיבורים למשקיעי המשך, וזאת במטרה לסייע לחברות הפורטפוליו של הקרן בבניית חברות שמגדירות מחדש את התעשיות שלהן.
לדברי שגב, שותפה-מנהלת בקרן TLV Partners, גיוס הקרן אמנם היה מהיר, אך השלכות הרפורמה המשפטית גרמו לחשש בקרב בכירי החברה. "אנו אסירי תודה למשקיעים על התמיכה בנו בתקופה כל כך קשה וחסרת וודאות בישראל", אמרה.
לדברי איתן בק, שותף-מנהל בקרן, המשקיעים "ראו הזדמנות לביצוע השקעות דווקא בתקופה של משבר כלכלי עולמי, ונתנו אמון ביכולת שלנו לנהל גם את הסיכונים הנובעים מניסיון ההפיכה המשטרית בישראל. אנו מייעדים את ההון שגויס להשקעה ביזמים המעוניינים לצאת לדרך משותפת ולבנות חברות בינלאומיות משמעותיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו