ביה"ח ברזילי. עלאן (בתמונה)

שוב: צו מעצר מנהלי נגד מוחמד עלאן

לאחר שבית המשפט ביטל בחודש שעבר את הצו נגדו - שוחרר היום העציר ששבת רעב מביה"ח ברזילי, ונעצר שוב

העציר הפלשתיני מוחמד עלאן, ששבת רעב ושוחרר עקב מצבו הרפואי, יצא היום מאשפוז בביה"ח ברזילי ומייד נעצר בצו אלוף ע״י משטרת אשקלון. כעת הוא מוגדר שוב עציר מנהלי. משירות הביטחון הכללי נמסר כי חוות דעת רפואיות עדכניות בעניינו של עלאן מלמדות כי חל שיפור ניכר במצבו הרפואי. לפיכך "מוצה הטיפול הרפואי לו הוא נדרש וניתן לשחררו מבית החולים. עמדת השב"כ היא כי עדיין נשקפת משחרורו של עלאן סכנה לשלום ולביטחון האזור".

חטיבת דובר המשטרה

שוטרי תחנת אשקלון עצרו את עלאן עוד בתוך גבולות בית החולים, ולאחר מעצרו הוא הועבר למשמורת שב״ס במתקן כליאה באזור המרכז. מבית החולים נמסר כי מצבו הרפואי טוב. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לאחר דיון מתמשך וסערה ציבורית, בית המשפט קבע לפני כחודש כי בשל מצבו הרפואי של עלאן, הוא יישאר בטיפול נמרץ בבית החולים "ברזילי", והצו המנהלי נגדו הוסר. בני משפחתו ומקורביו יכלו לבקרו שלא כעצור, בכפוף להנחיות הרפואיות הרגילות לעניין ביקור חולים. 

עלאן היה נתון במעצר מנהלי מה-6 בנובמבר 2014, נוכח המידע המודיעיני שהצטבר בעניינו. הוא שבת רעב ואושפז בבית החולים ברזילי, לאחר שמצבו הרפואי הידרדר. 

עורכי דינו טענו בדיון בבג"ץ בהרכב שלושה שופטים, בראשות המשנה לנשיאה השופט אליקים רובינשטיין, כי "אין כרגע כל סיבה משפטית להחזיקו במעצר מנהלי. המשך מעצרו נהפך לעניין נקמני ללא שום תכלית ראויה מבחינה משפטית וללא צדק". עוד קודם לכן הציעה המדינה לשחרר את עלאן ממעצרו בנובמבר, בתום תקופת מעצרו המנהלי, כפי שזה אושר בבג"ץ. 

המדינה, שביקשה מבג"ץ לדחות את העתירה, הדגישה כי אם בג"ץ יורה על שחרורו של עלאן, לנוכח מצבו הרפואי הדבר "עלול לתמרץ אסירים ועצורים לפתוח בשביתות רעב, כדי לחייב את הרשויות לשחרורם, וזאת בניגוד מוחלט לאינטרס הציבורי". המדינה הדגישה בתגובתה לעתירה כי "להערכת גורמי הביטחון, שחרורו של עלאן יש בו גם בעת הנוכחית כדי לסכן את בטחון האזור והציבור". עם זאת, לפנים משורת הדין, המדינה הודיעה כי היא מוכנה "לשקול את שחרורו  אם יסכים לצאת לחו"ל לתקופה בת 4 שנים ויתחייב שלא לחזור לאזור" - אך עלאן סירב להצעה זו. 

המדינה הדגישה מנגד כי "המידע החסוי שהצטבר מלמד כי העותר הוא פעיל ג'יהאד איסלאמי פלשתיני שטרם מעצרו עמד בקשר עם פעילי טרור לצורך הנעת פעילות טרור, וגם לאחר כניסתו למעצר עמד בקשר מול גורם המעורב בהנעת פעילות טרור בשטח." המדינה ציינה עוד כי עלאן, ריצה בין השנים 2002 ל-2004 עונש מאסר לאחר שאיתר מפגע לביצוע פיגוע התאבדות בפעילות טרור ופעילותו בארגון חמאס. כמו כן, העותר נעצר בעבר בחשד למעורבות בפעילות המזוהה עם הג'יהאד העולמי.

השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, האשים את יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, בהחלטת בג"ץ. ״ההחלטה על שחרורו של המחבל עלאן נגרמה בראש ובראשונה כתוצאה מעמדתה של ההסתדרות הרפואית, בראשות ד״ר אידלמן, שלא לטפל בשובתי רעב עד לאובדן הכרה ועד לחשש לנזק בלתי הפיך. לכל אורך תקופת אשפוזו, ד״ר אידלמן דרש מהרופאים ואיים עליהם שלא לפעול לפי חוק זכויות החולה למרות החלטות ועדת האתיקה של בתי החולים". 

פרטי גולשי אתר הבגידות הודלפו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...