צילום: getty // אילוסטרציה

האל"מ איבד מסמכים - ויודח מתפקידו

לפני שבוע פורסם כי רכבו, ובו מסמכים סודיים, נגנב • הרכב אותר והמסמכים הוחזרו

הרמטכ״ל, רב אלוף גדי איזנקוט, החליט להדיח מתפקידו את קצין התותחנים הפיקודי (מת״פ) צפון, אל״מ אילן לוי, לאור ממצאי האירוע בו נגנב רכבו ובתוכו מסמכים מסווגים.

לפני שבוע פורסם כי מאות שוטרים, אנשי שב"כ וגורמי ביטחון ניהלו מצוד אחר כנופיית גנבי רכב שגנבו מכונית קאיה צבאית של הקצין שבה היה חומר מסווג שהוגדר כחומר סודי ורגיש במיוחד.  

מחקירה ראשונית עלה כי כלי הרכב עמד ליד ביתו של הקצין ונגנב במהלך סוף השבוע, ובו היו מסמכים מסווגים. הקצין החזיק את החומר ברכבו ללא אישור וללא רשות. לאחר פעילות של השב"כ והמשטרה נמצא הרכב מעבר לקו הירוק והמסמכים המסווגים הוחזרו לרשות מערכת הביטחון.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מצה"ל נמסר כי בשנים האחרונות ננקטת מדיניות של ענישה חמורה כלפי מי שהוציא או איבד מסמכים וחומרים מסווגים.

בא כוחו של הקצין, הסנגור הצבאי הראשי אל"ם אשר הלפרין, מסר את הדברים הבאים:

"אל"ם אילן לוי, נטל עמו לביתו חומר מסווג בהוראת מפקדו לצורך ביצוע תפקידו. בשל עייפות מצטברת שנבעה ממילוי משימותיו בפיקוד הצפון בימים שקדמו לאירוע, הותיר מבלי משים את החומר במכוניתו בחניית ביתו. המכונית נגנבה, אך כל המסמכים המסווגים אותרו, כך שבפועל לא נגרם נזק בטחוני. ראוי לציין כי מקרה זה אינו מאפיין כלל את התנהלותו של הקצין במשך למעלה מ-25 שנות שירות. אנו מצרים על ההחלטה שנתקבלה לפיה הקצין יסיים לאלתר את תפקידו, שמהווה פגיעה קשה בקצין מצטיין, אשר הקדיש את כל חייו הבוגרים לביטחון מדינת ישראל, לרבות כמג"ד במלחמת לבנון השנייה וכמפקד על כוחות שלחמו בחמאס במבצע 'צוק איתן', והכל תוך סיכון חיים והקרבת חיי משפחה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...