"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליקויים בהכנות מפני מתקפת סייבר

המבקר: נוסח החלטת הממשלה העוסקת בהסדרת האחריות לפעולה במרחב הסייבר אינו בהיר, לדברי מבקר המדינה • קיים פער בין עוצמת האיום להיערכות המדינית

,עודכן
מוקד המבצעים של צה"ל בקריה בתל אביב, צילום: זיו קורן

האיום הקיברנטי: דו"ח מבקר המדינה שפורסם מדווח על פערים הקיימים בין עוצמת האיום על כלל המרחב הקיברנטי האזרחי ובין קצב ההתארגנות והמענה מבחינת ההיערכות המדינתית להגנתו, להוציא תחומים ומגזרים מעטים כמו תשתיות מדינתיות קריטיות.

בעבודת המטה ובתהליך קבלת ההחלטות על הסדרת האחריות לטיפול בתחום הקיברנטי בישראל נפלו ליקויים מהותיים, כך קובע מבקר המדינה בדו"ח הביקורת שלו, על מנהל משרד התקשורת, שחלקו נותר חסוי.

המבקר קובע כי תלותם של ארגונים רבים במערכות הממוחשבות שלהם גדלה והולכת. האירועים אשר מתרחשים במרחב הסייבר הכלל-עולמי מלמדים על מגמת העלייה הדרמטית באיום הנשקף במרחב הן במספר האירועים והתקיפות הצפויים והן במורכבותם.

לדברי המבקר, נוסח החלטת הממשלה העוסקת בהסדרתהאחריות לפעולה במרחב הסייבראינו בהיר דיו, בכל הקשור לסמכות ולאחריות הגופים העוסקים בנושא, וגם בהליך גיבוש ואישור מסמך תפיסת ההגנה נפלו כמה ליקויים.

עוד לדברי המבקר, הסדרת האחריות לטיפול במרחב הסייבר והקמת הרשות והסדרת שיתוף הפעולה בינה ובין הגופים הפועלים במרחב הסייבר, הן פעולות מורכבות ורגישות הכוללות היבטים מבצעיים, תקציביים, טכנולוגיים ומשפטיים.

המבקר מסביר כי יש לתת את הדעת לממצאי הדו"ח וללמוד אותם, הן לצורך הפקת הלקחים הנדרשת לעניין הליכי התכנון וההחלטה ברמה הלאומית בעתיד, והן לצורך קידום המשימות הנדרשות בתחוםההיערכות לאבטחת המרחב הקיברנטי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר