קצין בכיר שרכבו נפרץ לא יקודם

הרמטכ"ל החליט: אל"ם זכריה יפת, שמרכבו נגנבו מסמכים מסווגים ומכשיר "ורד הרים", יושב לתפקידו • לא יקודם לתפקיד הבא שיועד לו

אל"ם זכריה יפת // צילום: אנצ'ו ג'וש - ג'יני // אל"ם זכריה יפת // צילום: אנצ'ו ג'וש - ג'יני

הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, החליט בתיאום עם מפקד פיקוד הצפון, אלוף אביב כוכבי, כי אל״ם זכריה (זכי) יפת, שמרכבו נגנבו מסמכים מסווגים ומכשיר סלולארי מוצפן, יוחזר לתפקידו. עם זאת, מינויו של יפת לקצין אג"ם הגיס הצפוני יבוטל. 

הקצין הושעה לפני כשבועיים על ידי אלוף הפיקוד כוכבי, כך פורסם לראשונה באתר "ישראל היום", לאחר שרכבו נפרץ וממנו נגנב, בין היתר, מכשיר "ורד הרים". במקביל, מתנהלת חקירת מצ"ח בעניין זה, וממצאיה יועברו לפרקליטות הצבאית.

"ורד הרים" הוא המכשיר הסלולארי המוצפן של צה״ל, שרק בו רשאים המפקדים לשוחח על נושאים מסווגים. בצבא מתייחסים בחומרה רבה לאובדן או גניבה של מכשיר מסוג זה בשל הנזק הביטחוני שעלול להיגרם. 

לאחרונה נפרץ ביתו של ראש אכ״א לשעבר, אלוף חגי טופולנסקי, ומחשב צבאי מסווג נגנב ממנו. בעקבות המקרה הודיע הקצין הבכיר על התפטרותו מהצבא. 

מלבד האלוף טופולנסקי, אירעו לאחרונה מספר מקרים דומים שטופלו בחומרה בצבא: לפני חודשים ספורים הושעה קצין בדרגת אל"ם מחיל האוויר לאחר שמביתו נגנב מחשב צבאי מסווג, והוא נאלץ לסיים את שירותו מוקדם מהצפוי. 

לפני כשנה הודח מתפקידו קצין התותחנים של פיקוד צפון, אל"ם אילן לוי, לאחר שרכבו נגנב עם מסמכים בעלי חשיבות ביטחונית גבוהה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר