חיל האוויר יקבל מטוסי "אדיר" חדשים

בתחילת שבוע הבא יתקבלו המטוסים החדשים שיצטרפו אל השניים שנקלטו בישראל בדצמבר 2016 • ביום העצמאות ישתתפו המטוסים במטס החגיגי של חיל האוויר

ביום ראשון הקרוב, בשעות אחר הצהרים, עתיד לקבל חיל האוויר שלושה מטוסי "אדיר" חדשים. 

דוצ

שלושת המטוסים, אשר ימריאו מחר מבסיס האימונים בארצות הברית, יצטרפו לשני מטוסי ה-״אדיר״ שנחתו בבסיס נבטים בדצמבר 2016.

כמו כן, ביום העצמאות הקרוב, טייסת האדיר עתידה להשתתף לראשונה במטס חיל האוויר. השבוע ביצע חיל האוויר אימון תדלוק בארה"ב לקראת ההגעה לישראל.

טקס קבלת מטוסי ה"האדיר" בדצמבר // צילום: דודו גרינשפן
טקס קבלת מטוסי ה"האדיר" בדצמבר // צילום: דודו גרינשפן

טקס קבלת מטוסי ה"האדיר" בדצמבר // צילום: דודו גרינשפן

בדצמבר 2016, בטקס חגיגי, נחתו  מטוסי ה"אדיר" הראשונים בישראל.  בנאומו אמר ראש הממשלה: "טייסי האדיר ומטוסי האדיר יוכלו לפעול בכל זירה - קרובה יותר וקרובה פחות. כמעט בכל יום אני נדרש לאשר משימות של הזרוע הארוכה של ישראל. אני וכל אזרחי ישראל שמים מבטחנו בכם- טייסי ישראל.  הזרוע הארוכה הזו נעשתה היום יותר ארוכה, יותר עוצמתית. כל מי שחושב לתקוף אותנו יותקף. כל מי שחושב להשמיד אותנו- מעמיד עצמו בסכנת השמדה". נתניהו הוסיף כי "רק עוצמה מעוררת כבוד, רק עוצמה מביאה בריתות, רק עוצמה מביאה שלום". 

מפקד חיל האוויר אמיר אשל אמר בטקס כי "השמש החמימה התחלפה בירח מלא אבל החום בלב נשאר אותו דבר. הטייסים האמריקאים לקחו החלטות מקצועיות נכונות ונמנעו מסיכונים. אנחנו מעריכים את המאמצים שלהם". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר