הרשויות הפדרליות בארה"ב מזהירות כי הרשתות החברתיות מוצפות באיומים על גורמי אכיפת החוק בעקבות החיפוש של ה-FBI בביתו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בפאלם ביץ', פלורידה. כזכור, במהלך החיפוש, סוכני הבולשת הפדרלית מצאו מסמכים נשיאותיים, כולל מסמכים מסווגים, שייתכן והובאו לפלורידה במקום להישלח לארכיון הלאומי.
רשויות ה-FBI והמשרד לביטחון המולדת שלחו לגורמי אכיפת החוק במדינה התראה ובה נכתב כי הם מזהים איומים רבים ברשתות החבריות ובפורומים באינטרנט. ההתראה פורסמה לאחר שטראמפ ובני בריתו הרפובליקנים תקפו באופן אישי את ה-FBI על ביצוע החיפוש בביתו שבפלורידה. טראמפ עצמו תקף שוב ושוב את ה-FBI בפלטפורמת המדיה החברתית שלו Truth Social, והאשים גורמים רשמיים בשתילת ראיות ובשיתוף פעולה עם דמוקרטים כדי "ללכלך" את המתנגדים הרפובליקנים.
בעלון המתריע מפני האיומים נכתב כי הם "בעיקר מקוונים ונמצאים בפלטפורמות מרובות, כולל אתרי מדיה חברתית, פורומים באינטרנט, פלטפורמות לשיתוף וידאו ולוחות תמונות. מאז החיפוש באחוזה, ה-FBI מזהה איומים מרובים וקריאות להרג ממוקד של פקידי משפט, אכיפת חוק וממשל הקשורים לחיפוש בפאלם ביץ', כולל חיסולו של השופט הפדרלי שאישר את צו החיפוש בפאלם ביץ', ושימוש בפצצות על מתקנים פדרליים".
נוסף על כך, הרשת התמלאה בשבוע שלאחר החיפוש, בתמונות וסרטונים שנערכו בצורה מטעה. כך למשל הופצה תמונה מזויפת של השופט ברוס ריינהארט, שחתום על צו החיפוש של ה-FBI, יושב לצד עבריין המין המורשע ג'יסליין מקסוול. או למשל סרטון מזויף המתיימר להציג מנחה של פוקס מתווכח עם מושל פלורידה על ההגדרה של "פשיטה" של ה-FBI. אבל הדיון מעולם לא התקיים במציאות.
עם או בלי קשר למהומה ברשתות, ביום ראשון אדם לא מזוהה הצית את מכוניתו בוושינגטון ונסע תוך שהוא פורץ מחסום בקפיטול. לאחר מכן יצא מרכבו, ירה בנשק ללא הבחנה ולאחר מכן ירה בעצמו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו