"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סכנה חדשה: היערות הביטחוניים בעוטף עזה נשרפו
בשנות ה-50 ניטעו יערות כדי להגן על היישובים והחקלאים מירי צלפים מרצועת עזה • טרור העפיפונים יצר כעת סכנה ביטחונית חדשה-ישנה באזור
יערות חרוכים בעוטף עזה // צילום: איציק לוגסי, קק"ל // יערות חרוכים בעוטף עזה // צילום: איציק לוגסי, קק"ל

סכנה חדשה: היערות הביטחוניים בעוטף עזה נשרפו

בשנות ה-50 ניטעו יערות כדי להגן על היישובים והחקלאים מירי צלפים מרצועת עזה • טרור העפיפונים יצר כעת סכנה ביטחונית חדשה-ישנה באזור

ניקי גוטמן
, עודכן

בעוטף עזה ממשיכים לספור בכל יום אתהשריפות שנגרמות מעפיפוני ובלוני הטרורהמופרחים מרצועת עזה, ואת אלפי הדונמים שהפכו שחורים. כעת נאלצים ביישובים להתמודד עם בעיה נוספת.

מעברלנזקים הסביבתיים ליערות ולעצים בעוטף עזה, השבוע מדווחים עובדי קרן קימת לישראל על סכנה נוספת – השמדת העצים הורסת את הרצועה הביטחונית הטבעית בין עזה ליישובי העוטף, אחת הסיבות הראשוניות בגינן ניטע היער מלכתחילה.

בחודשים האחרונים כילו שריפות היער בעוטף עזה אלפי דונמים של יערות קק"ל אך כעת נחשפה הבעיה הביטחונית שנגרמה מהמצב. בזמן שעבד על כיבוי עוד שריפה ביער בארי שבעוטף עזה, זיהה יצחק לוגסי, רכז חניונים בנגב מערבי של קרן קימת לישראל, כי הוא חשוף לחלוטין מול גדר המערכת של עזה. כך הוא הבין כי באופן כללי כעת ישובים רבים חשופים לירי צלפים או ירי נ"ט כפי שהיה בעבר.

יערות בארי וכיסופים ניטעו בשנות החמישים על ידי קרן קימת לישראל עבור מטרה ייחודית וחשובה. מעבר לירוק, לפיתוח הסביבה וליצירת מקום תיירות ומפגש לתושבים, ניטעו היערות בראש ובראשונה עבור ביטחון תושבי האזור.

סכנה בעוטף // צילום: איציק לוגסי, קק"ל

היערות הוקמו כחלק מפרויקט 'נטיעות ביטחוניות' שיזמה קק"ל באותן השנים במטרה לשמור על ביטחון תושבי יישובי עוטף עזה מפני ירי ישיר מהרצועה. העצים היוו במהלך השנים חומה טבעית וכך הצליחו חקלאי ותושבי האזור לפתח את הישובים מבלי איום ירי ישיר.

"קק"ל נטעה בעבר יעור ביטחוני מסביב ל-11 ישובים בעוטף עזה", סיפר לוגסי, רכז החניונים ואחראי על ייעור ביטחוני בקק"ל. "באחת השריפות האחרונות ביער בארי ראיתי פתאום שאני חשוף לחלוטין לגדר המערכת של עזה, דבר שלא היה עד לפני שלושה חודשים. היער לצערי הולך וניגמר ומעבר לבעיות הסביבתיות ולצער הנורא על העצים שאת חלקם אני נטעתי בעצמי לפני 25 שנה, אנו חוששים מפני בעיות ביטחוניות וסכנה לחקלאים העובדים קרוב לגדר שהיו מוגנים עד לאחרונה על ידי היער.

"אנו בקק"ל נמשיך להילחם נגד הרס היער למען הסביבה אך מעל הכל למען ביטחון תושבי האזור ושמירה על רצועת החיץ הטבעית בינינו לבין עזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...