"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נאס״א תשגר אסטרונאוטים לחלל עם טיל אמריקני

לראשונה זה עשור: סוכנות החלל תשגר צוות מחקר על גבי הטיל של SpaceX האמריקנית • השיגור יתקיים ב-27 במאי ללא קהל

,עודכן
אסטרונאוטים בסימולטור הטיסה של SpaceX, צילום: EPA

סוכנות החלל האמריקנית נאס"א, תשגר לראשונה זה עשור, צוות של שני אסטרונאוטים אמריקניים לתחנת החלל הבינלאומית, עם טיל אמריקני ולא רוסי. השיגור יתקיים ב-27 למאי ממרכז החלל קנדי בפלורידה, כשגם הטיל וגם החללית תוכננו על ידי החברה הפרטית SpaceX, של היזם והמיליארדר אלון מאסק.

עד כה, משנת 2011, השתמשה נאס"א בטילים רוסיים לשיגור אסטרונאוטים אל תחנת החלל, זאת אחרי שמעבורת החלל האחרונה המאוישת שלה חזרה לכדור הארץ באותה שנה. למעשה, השיגור הקרוב יהיה הפעם הראשונה שסוכנות החלל האמריקנית תשתמש בפיתוח של חברה פרטית, וזו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה שמי שאחראי לשיגור אסטרונאוטים לא יהיה גורם מדיני אלא גורם עסקי.

SpaceX, בבעלותו של של אלון מאסק, תכננה הן את הטיל מסוג פאלקון 9 והן את החללית ורכב החלל. ההמראה ההיסטורית תהיה מאותו המקום ממנו יצאו לחלל משימות האפולו האמריקניות השונות.

טיל פאלקון 9 של SpaceX // צילום: רויטרס
טיל פאלקון 9 של SpaceX // צילום: רויטרס

לשני חברי הצוות ייקחו 24 שעות להגיע לתחנת החלל הבינלאומית שכרגע שוהים בה שני קוסמונאוטים רוסיים ואסטרונאוט אמריקני אחד שמבצעים משימות מחקר בין לאומיות. לאור העובדה שגם בארצות הברית משתולל וירוס הקורונה, השיגור הנוכחי יבוצע ללא קהל צופים וזאת כדי למנוע הדבקה של הציבור שנוהג להגיע בהמוניו לצפייה בשיגורים שמבצעת נאס"א מהמתקן.

שני החוקרים האמריקנים היו בעברם טייסי ניסויים צבאיים ויש להם כבר ניסיון עשיר במשימות חלל בתחנת החלל הבינלאומית. על פי ההודעה של נאס"א השניים צפויים לשהות בחללית לכל הפחות 110 ימים כשיתכן והמשימה שלהם תתארך לפי הצורכים המחקריים השונים.

כמו כן, יש לציין כי סוכנות החלל האמריקנית השהתה בגלל הקורונה חלקים רבים מהפעילות שלה, אך השיגורים לחלל, בהם הצוותים מצויים בבידוד עמוק זמן רב מראש, יימשכו כרגיל גם בתקופה הנוכחית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר