"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הסיכון משתלם? זה הסכום שהרוויחו האסטרונאוטים שטסו לירח
כמה באמת מרוויחים אנשי משימת ארטמיס? הנתונים מצביעים על פער מפתיע מול מקצועות יומיומיים • אין בונוסים, אין תוספות סיכון • וגם - העבודות ה“רגילות” שמכניסות הרבה יותר
צוות המשימה ארטמיס 2. צילום: אי.אף.פי

הסיכון משתלם? זה הסכום שהרוויחו האסטרונאוטים שטסו לירח

כמה באמת מרוויחים אנשי משימת ארטמיס? הנתונים מצביעים על פער מפתיע מול מקצועות יומיומיים • אין בונוסים, אין תוספות סיכון • וגם - העבודות ה“רגילות” שמכניסות הרבה יותר

נועם לב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לפי דיווח שפורסם ב''סאן'' הבריטי,האסטרונאוטים של משימת ארטמיס של נאס״א, שביצעו מסע היסטורי סביב צדו הרחוק של הירח, משתכרים שכר שנתי ממוצע של כ־152 אלף דולר (קרוב ל-40 אלף שקלים בחודש), סכום שנשמע גבוה, אך מתגלה כצנוע יחסית בהשוואה למקצועות אחרים.

הצוות, שכלל את ריד ויסמן, ויקטור גלובר, כריסטינה קוך וג’רמי הנסן, השלים משימה יוצאת דופן בת 10 ימים, אך מבחינת השכר, לא קיבל כל תגמול מיוחד על הסיכון או המאמץ.

צוות ארטמיס 2 בתוך חללית אוריון, צילום: נאס"א

אין שעות נוספות

למעשה, לפי הדיווח, השכר של האסטרונאוטים נותר זהה בין אם הם על כדור הארץ ובין אם הם בחלל. אין תוספות עבור שעות נוספות, אין בונוס “משימת ירח” ואין תגמול על ביצועים, למרות התנאים הקיצוניים והאתגרים הפיזיים הכרוכים במשימות כאלה.

עם זאת, האסטרונאוטים כן נהנים מהטבות נלוות המקובלות במשרות ממשלתיות, כולל ביטוח, חופשות בתשלום, פנסיה והחזרי הוצאות כמו לינה, תחבורה וארוחות.

לטוס לירח לא מספיק מסוכן?, צילום: נאס"א

איך זה נראה מול מקצועות אחרים?

הנתונים שמוצגים מצביעים על כך ששכר האסטרונאוטים דומה למדי לזה של עובדים בדרג ביניים או בעלי מקצוע מיומנים - בין המקצועות עם שכר דומה ניתן למצוא רוקחים ומהנדסי תוכנה בכירים.

אך הפערים הופכים בולטים יותר כשמסתכלים על מקצועות אחרים: טייסים מסחריים ומנהלי סניפים ברשתות קמעונאיות, עשויים להרוויח סכומים גבוהים בהרבה - לעיתים עד פי שלושה ויותר.

למרות זאת, הביקוש לתפקיד נותר גבוה במיוחד: יותר מ־8,000 מועמדים התמודדו על כ־10 מקומות בלבד, מה שממחיש את היוקרה והמשיכה של המקצוע - גם ללא תגמול כספי יוצא דופן.

אחרי כ-10 ימים: האסטרונאוטים ממשימת "ארטמיס 2" לירח נחתו בשלום, צילום: נאס"א
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...