סוכנות החלל האירופית מתכננת לשלוח שמונה מנות שנוצרו על ידי השפית אן-סופי פיק, שמסעדותיה זכו לסך כולל של עשרה כוכבי מישלן, לתחנת החלל בשנת 2026. פיק וחברת שירותי ההסעדה לחברות תעופה Servair כבר יצרו ארוחות מפוסטרות בשקיות גמישות וקלות משקל, שעמדו במבחנים המדמים שנתיים של אחסון.
תכנון מזון עבור מיקרו-כבידה דרש מגבלות קפדניות על משקל, עמידות ומרקם. "בישול לחלל משמעו דחיפת גבולות הגסטרונומיה", אמרה פיק, על פי "הוושינגטון פוסט". המשימה שלה כיסתה את הקצבת "מזון הבונוס" - כעשירית מהתזונה של אסטרונאוט - שנועדה להחיות בלוטות טעם מעומעמות בשל תזוזות נוזלים וגודש באף בחלל.
המנות מיועדות לאסטרונאוטית סופי אדנו, טייסת ניסוי מסוקים ומהנדסת בת 42. בין השאר צפויה אדנו לנסות מרק ביסק סרטנים עם לובסטר וכמון; כבד אווז על בריוש קלוי עם לימון מסוכר; וולוטה פרסה עם קארי ופולוק מעושן; מרק בצל עם פלפל ורוד וקרוטונים אפויים; בשר בקר מבושל מפורק בשום שחור ווניל מעושן; עוף עם פלפל, פולי טונקה ופולנטה בתוספת גבינת קומטה; פודינג אורז בניחוח וניל מעושן; וקרם שוקולד משובץ בפרח אגוזי לוז וקפה.
צוותה של פיק הגביר את חוזק הטעמים והתבלון כדי לפצות על החושים המעומעמים שעליהם דיווחו אסטרונאוטים בחלל. מומחי תזונה אירופאים אמרו שארוחות משותפות העלו את המורל וחיזקו את הלכידות בצוות במהלך משימות של חצי שנה. "זה חשוב לי כי גדלתי בכפר, וזה יזכיר לי את השורשים שלי", אמרה אדנו, על פי "הוושינגטון פוסט". "במהלך משימה, שיתוף המנות שלנו הוא דרך להזמין את חברי הצוות ללמוד עוד על התרבות שלנו", היא הוסיפה.
למרות שהתפריט המוצע נראה ככזה שיכול להיות מוצע על ידי ביסטרו פריזאי, הוא יגיע בשקיות שחוממו בתנור מטבחון קטן.
פיק, אחת הנשים הבודדות שעומדת בראש מסעדה עם שלושה כוכבי מישלן, אמרה שתזונה איתנה היא הכרחית למסעות ארוכים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
