"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ממצא מדעי מפתיע מציע קיום של חייזרים על ירח של אורנוס

מדענים שחקרו את הכוכב הענק גילו נקיקי מים נסתרים • מדובר במשאב טבעי שיכול לסייע לקיום חיים מחוץ לכדור הארץ • האם אנחנו קרובים יותר מתמיד למפגש עם חוצנים?

,עודכן
0השמעה
חייזרים, אילוסטרציה. צילום: gettyimages

חוקרים גילו שעל אחד הירחים של כוכב הלכת אורנוס, יש מספיק משאבים טבעיים כדי לאכלס מושבתחייזרים.

מדענים מאוניברסיטאות ג'ון הופקינס וצפון דקוטה אמרו שהירח, שנקרא מירנדה, מכיל מקורות מים נחבאים מתחת לקרקע. הממצא הזה, לפי החוקרים, מקדם את המדע לדעת יותר על חיים מחוץ לכדור הארץ.

הייתכן?,צילום: Getty Images/iStockphoto

"למצוא עדות לאוקיינוס בתוך ירח כמו מירנדה, זה מפתיע מאוד" אמר החוקר הפלנטרי תום נורדהיים. "זה עוזר לנו לבנות נרטיב סביב הירחים שמקיפים את אורנוס, וזה מרגש. יש שם פוטנציאל מטורף".

הנתונים החדשים, שפורסמו בכתב העת המדעיThe Planetary Science, מתבססים על מחקר שערכה נאס"א בשנה שעברה, שבחן ירחים נוספים של אורנונס - אריאל, אומבריאל, טיטאניה ואוברון, כדי למצוא עדויות לנקיקי מים, שעשויים לאפשר חיים מחוץ לכדור הארץ.

במאדים חם מדי,צילום: AP

החוקרת שרי פיבר-בייר הוסיפה ואמרה שהמחקר הנוכחי, "מספק הקשר הרבה יותר ברור לאופן שבו נוצרה מערכת השמש. אנחנו יכולים להבין כיצד תנועה של כוכבי לכת, הובילה ליצירת אסטרואידים וירחים".

פיבר-בייר הסבירה שהדרך למציאת חיים אחרים עודנה רחוקה, אבל האופציה בהחלט קיימת: "אנחנו לא יודעים מספיק על הירחים של אורנוס כדי להבין אם יכולים להיות עליהם חיים, אבל ההבנה שישנם גורמים שיאפשרו את זה היא חשובה מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר