"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נאס"א מודיעה: 2 אסטרונאוטים הורדו מטיסת SpaceX - כדי לחלץ צוות ש"תקוע" בחלל

סוכנות החלל האמריקאית הודיעה כי תסיר שני אסטרונאוטים מהמשימה הבאה לתחנת החלל הבינלאומית • המטרה: לאפשר את חזרתם הבטוחה של שני אסטרונאוטים הלכודים כעת בחלל • ניק הייג מנאס"א והקוסמונאוט הרוסי אלכסנדר גורבונוב ישוגרו בספטמבר אל המעבדה המקיפה את כדור הארץ

,עודכן
0השמעה
פלקון9 של SpaceX. צילום: SpaceX

נאס"א הודיעה אמש (שישי) על שינוי בצוות המשימה הקרובה לתחנת החלל הבינלאומית (ISS). הסוכנות הסבירה כי ההחלטה התקבלה כדי לאפשר חזרה בטוחה של שני אסטרונאוטים הנמצאים כעת בתחנת החלל.

האסטרונאוטים בוץ' ווילמור וסוני וויליאמס. אילו רק היו יודעים שייתקעו בתחנת החלל כל כך הרבה זמן,צילום: נאס"א

האסטרונאוטים ניק הייג מנאס"א והקוסמונאוט הרוסי אלכסנדר גורבונוב צפויים כעת להשתגר בספטמבר על גבי טיל של SpaceX בדרכם ל-ISS.

מסע החזרה שלהם, המתוכנן לפברואר, סוני ויליאמס ובאץ' ווילמור, השוהים בתחנת החלל מאז יוני. עם זאת, נאס"א קבעה כי יהיה מסוכן מדי עבורם לחזור לכדור הארץ בקפסולת הבואינג סטארליינר שלהם, אשר סובלת מבעיות מתמשכות, כולל תקלות במנועי הדחף ודליפות הליום.

האסטרונאוטיות סטפני וילסון וזנה קרדמן,צילום: SpaceX

כתוצאה מהחלטה זו, האסטרונאוטיות של נאס"א זינה קארדמן וסטפני וילסון, שהיו אמורות להיות חלק מהמשימה בספטמבר, הוסרו מהטיסה. בכירי נאס"א הבטיחו כי קארדמן ווילסון ישובצו למשימות עתידיות, מה שמעיד על כך שהמומחיות שלהן עדיין תנוצל במבצעי חלל קרובים.

סוכנות החלל הבהירה כי נשקלו מספר גורמים בקבלת ההחלטה, כאשר ניסיון בטיסות חלל היה קריטריון מרכזי. המטרה הייתה להבטיח את החזרה הבטוחה ביותר לאסטרונאוטים הנמצאים כעת במסלול.

קרדמן, הייג, גורבונוב ווילסון,צילום: NASA

"אני גאה מאוד בכל הצוות שלנו", אמרה קרדמן. "אני בטוחה שניק ואלכס ייכנסו לתפקידיהם במקצועיות. כולנו נשארים מחויבים להצלחת המשימה, וסטפני ואני מצפות לטוס כשהזמן יהיה נכון".

וילסון הוסיפה: "אני יודעת שניק ואלכס יעשו עבודה נהדרת בתחנת החלל הבינלאומית כחלק ממשלחת 72".

סטפני וילסון, זנה קרדמן, ניק הייג ואלכסנדר גורבונוב,צילום: SpaceX

קרדמן, שהייתה אמורה לפקד על המשימה בחללית הדרגון, עדיין לא הייתה בחלל. לעומת זאת, ווילסון הייתה בשלוש משימות בחלל, האחרונה שבהן בשנת 2010 במעבורת החלל דיסקברי. בסך הכול היא שהתה מחוץ לכדור הארץ 42 ימים.

עבור הייג זו תהיה משימה שנייה בתחנת החלל הבינלאומית. במשימה הראשונה שלו הוא שהה 202 ימים. הייג היה מעורב בתקלה של חללית סויוז בזמן ששוגרה לחלל באוקטובר 2018. הייג ואלכסנדר אובצ'ינין הרוסי צנחו עם החללית מגובה של כ-50 ק"מ כמה דקות לאחר השיגור, בשל תקלה במשגר. במרץ 2019 שוגרו שוב השניים למשימה בחלל, שנמשכה כשבעה חודשים. עבור הקוסמונאוט גורבונוב, זו תהיה הפעם הראשונה בתחנת החלל הבינלאומית.

קרדמן, הייג, גורבונוב ווילסון,צילום: SpaceX

מאז פרישת צי המעבורות, ארצות הברית הסתמכה על חלליות רוסיות להובלת אסטרונאוטים אל תחנת החלל וממנה, עד שחברת SpaceX החלה לבצע משימות מאוישות ב-2020. למרות המתיחות, שיתוף הפעולה בין ארה"ב לרוסיה נמשך. בתוך כך, דון פטיט מנאס"א יצא לתחנת החלל, בעוד טרייסי דייסון צפויה לשוב לכדור הארץ בקפסולה רוסית.

ההחלטה של נאס"א לשתף פעולה עם חברות פרטיות כמו SpaceX לפני למעלה מעשור הייתה חלק ממאמץ אסטרטגי רחב יותר לעודד תחרות ולהבטיח שלארה"ב יהיו אפשרויות מרובות להובלת אסטרונאוטים בעידן שלאחר המעבורות.

טיל ה-Falcon Heavy של חברת SpaceX ממריא למשימת חלל. המשימה החדשה של החברה - לרסק את תחנת החלל הבינלאומית,צילום: אי.פי.איי

נציין כי ויליאמס וווילמור, שהיו חלק מצוות הבכורה של בואינג, הגיעו במקור לתחנת החלל ביוני למה שהיה אמור להיות ביקור קצר. עם זאת, בשל הבעיות הטכניות בקפסולת הבואינג סטארליינר שלהם, היא נחשבת כעת לא בטוחה להובלת בני אדם. הקפסולה צפויה לחזור לכדור הארץ ריקה כבר ב-6 בספטמבר, עם נחיתה מתוכננת במדבר ניו מקסיקו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר