לאחר שבחודש אפריל האחרון כשלה בשיגור החללית Starship וצוותי הקרקע נאלצו לפוצץ אותה ולאחר דחייה של יום בשל תקלה שדרשה טיפול, שיגרה היום (שבת) חברת SpaceX שבבעלותו של איל ההון אילון מאסק את החללית בפעם השנייה. גם הפעם, החללית התפוצצה בעת השיגור.
מעט לאחר השעה 15:00, שיגרה חברת SpaceX את חללית העתיד, שאמורה לקחת את האדם לירח ולמאדים. מדובר בטיסת הניסוי השנייה של הכלי האדיר והמתקדם. בהתחלה היה נראה שהחללית הצליחה לעבור את שלב ההיפרדות מטיל השיגור ולצאת בהצלחה מהאטמוספירה למרות שהקשר עימה אבד, אך מאוחר יותר התברר כי היא התפוצצה זמן קצר לאחר ניסיון ההיפרדות.
Liftoff of Starship! pic.twitter.com/qXnGXXZP5k
— SpaceX (@SpaceX) November 18, 2023
Stage separation! pic.twitter.com/PipaCW1PDT
— SpaceX (@SpaceX) November 18, 2023
כזכור, החברה ביצעה את השיגור המשולב והמלא הראשון של החללית כבר בחודש אפריל האחרון, אך עקב שריפה שפרצה על סיפונה, החללית לא הצליחה לצאת מהאטמוספירה.
הכשל אילץ את צוות הקרקע לפוצץ את החללית במכוון בשמיים, כארבע דקות מרגע ההמראה שלה. בתוכנית המקורית, הייתה אמורה החללית לבצע טיסה מעל כדור הארץ ואז לחזור, אך זה כאמור לא קרה.
לפי סוכנויות פדרליות שונות, הפסולת מפיצוץ הרקטה התפזרה על פני 385 דונמים על פני הקרקע, בין היתר בשטח של SpaceX, אך גם בשטח הפארק הלאומי בוקה צ'יקה. הפסולת הרותחת גרמה להתפרצות שריפה על פני לא פחות משלושה וחצי דונמים באדמת פארק המדינה והובילה ל"ענן בטון מפורק שפיזר חומר על פני כעשרה קילומטרים צפונית-מערבית מאתר ההמראה והנחיתה".
בעקבות כך, ה-FAA קרקע את כל הפעילות של החללית, זאת עד ש-SpaceX תבצע עשרות פעולות מתקנות, כולל עיצוב מחדש של הרכב כדי למנוע דליפות ושריפות. במקביל, בעוד שמנהל התעופה ביצע את בדיקת הבטיחות האחרונה כבר בחודש ספטמבר, SpaceX עדיין נאלצה לפי הדיווחים לעבוד עם שירות הדגים וחיות הבר האמריקני (USFWS) ולסיים סקירה סביבתית מקיפה ומעודכנת של החללית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
