מהנדסים אוסטרלים מאוניברסיטת RMIT במלבורן ערכו ניסויים במעבדה על בטון על בסיס קפה, שבמסגרתם נמדדו עמידותו בפני הקפאה, ספיגת מים ושחיקה. התערובת החליפה חלק מהחול המשמש בדרך כלל בבטון בפחם ביולוגי המיוצר מקפה משומש, שעבר זיקוק יבש בטמפרטורה של כ-350 מעלות צלזיוס בתא נטול חמצן. בטמפרטורה זו, החומר ייצר גלילים חזקים בכ-30 אחוז מבטון רגיל. דגימות שיוצרו מקפה מחומם ל-500 מעלות צלזיוס היו חלשות יותר.
הפחם הביולוגי הקל והעשיר בפחמן יצר מבנה פנימי צפוף יותר של בטון. "סילוק פסולת אורגנית הפך לאתגר סביבתי חמור, מכיוון שהוא תורם באופן משמעותי לפליטת גזים המאיצים את שינוי האקלים", אמר רג'יב רויצ'נד, מהנדס בפרויקט, על פי דיווח של Vice News. החלפת החול בפסולת קפה גם פתרה את בעיית המחסור במשאבים.
"יש אתגרים קריטיים וארוכי טווח בשמירה על אספקה בת-קיימא של חול בשל אופיים המוגבל של המשאבים וההשפעות הסביבתיות של כריית חול", אמר ג'י לי מ-RMIT. הוצאת חול לבנייה מנהרות גורמת לדבריו נזק סביבתי והשימוש בבטון-קפה "מאפשר להפחית את התלות במשאבים טבעיים תוך ניצול פסולת אורגנית".
המחקר החל בשל "רצון להבטיח מחזור חיים בר-קיימא לכל החומרים, וממניעת הגעתם של חומרים למזבלות כדי למזער את ההשפעה על הסביבה", הסביר החוקר שאנון קילמרטין-לינץ. צוות החוקרים פרט את ממצאיו בכתב העת Journal of Cleaner Production.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו