מחקר חדש שנערך על ידי סוכנות בטיחות המזון הצרפתית ANSES חשף ממצאים בנוגע לזיהום מיקרופלסטיק במשקאות, במיוחד באלו הארוזים בבקבוקי זכוכית. על פי 20 Minutes, המחקר מצא כי משקאות בבקבוקי זכוכית מכילים רמות גבוהות יותר של מיקרופלסטיק מאשר אלו בבקבוקי פלסטיק, קרטונים או פחיות מתכת, עם ממוצע של כ-100 חלקיקי מיקרופלסטיק לליטר בבקבוקי זכוכית של קולה, לימונדה, תה קר או בירה.
דגימות הפלסטיק שהתגלו הופיעו בעיקר במכסי המיכלים. כפי שדווח ב-Le Parisien, הכמויות שנמצאו היו גבוהות פי חמישה עד 50 בהשוואה לבקבוקי פלסטיק או פחיות מתכת. החוקרים גילו כי המקור העיקרי לזיהום המיקרופלסטיק במשקאות בבקבוקי זכוכית הוא שכבת הצבע על מכסי המתכת האוטמים את הבקבוקים, אשר תורמת לזיהום המשקאות.
"ציפינו שזה יהיה הפוך", אמרה איזלין שאיב, דוקטורנטית ב-ANSES שערכה את המחקר, על פי 20 Minutes. המחקר נועד "לחקור את כמות המיקרופלסטיק בסוגים שונים של משקאות הנמכרים בצרפת ולנתח את ההשפעה שעשויה להיות למיכלים שונים על תכולת המיקרופלסטיק הזו".
"זו הפעם הראשונה שמחקר מסוג זה נערך בצרפת", הדגישו החוקרים, על פי Le Parisien. החוקרים מצאו כי החיכוך בין המכסים במהלך האחסון יכול לגרום לשריטות עדינות, המאפשרות לחלקיקי פלסטיק זעירים לחדור למשקה. הם העריכו כי שריטות מיקרוסקופיות אלו "עלולות לשחרר חלקיקים מפני השטח של המכסים".
ANSES טענה כי שינוי תנאי האחסון של המכסים "לפני השימוש בהם כדי למנוע חיכוך" או שינוי הרכב הצבעים על המכסים יכולים להפחית את רמת זיהום המשקאות במיקרופלסטיק. על פי המחקר, אם המכסה מנוקה ביסודיות לפני הביקבוק, ניתן למנוע עד 60 אחוז משאריות המיקרופלסטיק.
למרות הרמות הגבוהות יותר של מיקרופלסטיק שנמצאו במשקאות מבקבוקי זכוכית, המחקר מצא כי עבור מים - מינרליים או טבעיים - כמות המיקרופלסטיק הייתה "נמוכה יחסית ללא קשר למיכל שלהם", עם ממוצע של 4.5 חלקיקים לליטר בבקבוקי זכוכית ו-1.6 חלקיקים בבקבוקי פלסטיק או קרטונים, כפי שדווח ב-La Tribune.
חלקיקי מיקרופלסטיק אלה יכולים להצטבר בגוף ולגרום פוטנציאלית לבעיות בריאות ארוכות טווח, למרות שכרגע יש מעט נתונים המצביעים על סיכונים בריאותיים ממיקרופלסטיק. מיקרופלסטיק יכול לחדור לגוף האדם דרך צריכת משקאות מזוהמים, הכוללים קולה, לימונדה, תה קר ובירה שיש בהם ריכוזי מיקרופלסטיק.
המחקר בוצע כחלק מעבודת דוקטורט, שפורסמה ב-Journal of Food Composition and Analysis.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
