חוקרים מזהירים כי צריכה מופרזת של התרכובת הפעילה בקינמון, צינמלדהיד, עלולה להשפיע לרעה על חילוף החומרים של תרופות ויעילותן, ועלולה להפריע לאופן שבו הגוף מעבד תרופות מרשם.
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Food Chemistry מצא כי צינמלדהיד יכול להפעיל קולטנים בגוף המאיצים את פירוק התרופות מסוימות, מה שעלול להפחית את יעילותן. חוקרים באוניברסיטת מיסיסיפי גילו כי בעוד שקינמון בטוח במינונים קטנים, ריכוזים גבוהים יותר עלולים להשפיע על האופן שבו מעובדות תרופות מסוימות.
"שימוש בקינמון מרוכז מאוד כתוסף תזונה עלול לגרום לבעיות, במיוחד לאנשים עם מחלות כרוניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם ודיכאון", נכתב במחקר.
החוקרת שבנה חאן הדגישה את חשיבות ההתייעצות עם ספקי שירותי בריאות לפני שימוש בתוספים לצד תרופות מרשם. "העצה הטובה ביותר שלנו היא לדבר עם ספק שירותי בריאות לפני השימוש בתוספים כלשהם יחד עם תרופות מרשם. לפי ההגדרה, תוספים אינם מיועדים לטפל, לרפא או להקל על מחלה כלשהי", ציינה שצוטטה על ידי האינדפנדנט.
"כדי להבין באופן מלא את תפקיד הקינמון בגוף ואילו אינטראקציות פוטנציאליות עם תרופות עלולות להתרחש, נדרש מחקר נוסף", ציין ביל גורלי, מדען ראשי במרכז הלאומי לחקר מוצרים טבעיים באוניברסיטת מיסיסיפי ואחד ממחברי המחקר. "אנחנו יודעים שלצינמלדהיד יש פוטנציאל להפעיל את הקולטנים האלה, מה שיכול ליצור סיכון לאינטראקציות עם תרופות. זה משהו שיכול לקרות, אבל עד שנערוך מחקר קליני, איננו יודעים בדיוק מה יקרה", הוא הוסיף.
לא כל סוגי הקינמון זהים: המחקר הצביע על כך שהבעיה האמיתית טמונה בקליפת הקינמון, במיוחד בקינמון קסיה - הזן הזול מדרום סין הנמצא בדרך כלל בחנויות מכולת - המכיל רמות גבוהות של קומרין. קומרין הוא מדלל דם שיכול להיות מסוכן לאנשים שכבר נוטלים תרופות נוגדות קרישה. "לעומת זאת, קינמון ציילון אמיתי מכיל פחות קומרין ומציב פחות סיכון", ציין אחד החוקרים.
לקינמון יוחסו השפעות מיטיבות על רמות הסוכר בדם, בריאות הלב ודלקות, מה שתרם לפופולריות הגוברת שלו בתוספי בריאות. יצרני תוספי קינמון מצהירים לעתים קרובות כי מוצרים אלה מיועדים "לתמיכה ברמות סוכר בדם נורמליות".עם זאת, המחקר הזהיר כי צורות מרוכזות של מוצרי קינמון, כגון שמנים או תמציות, עלולות לגרום לבעיות כאשר משתמשים בהן כתוספי תזונה.
החוקרים ציינו גם כי שמן קינמון, המשמש בדרך כלל לבישול ולמוצרי טואלטיקה, אינו מהווה סיכון. הוספת מעט קינמון לקפה בבוקר או כתבלין בבישול אינה מהווה בעיה. "קרוב לוודאי שאין נזק בקמצוץ קינמון על קצף החלב של קפה הבוקר", ציינו החוקרים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו