"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בדרך להכחדה: 84% מהשוניות בעולם בסכנה חסרת תקדים
לפי הודעה מטעם המנהל הלאומי לאוקיינוסים בארה"ב, חום המים באוקיינוסים מסכן את רוב שוניות האלמוגים בעולם
שוניות אלמוגים ודגים בסביבתן . צילום: GettyImages

בדרך להכחדה: 84% מהשוניות בעולם בסכנה חסרת תקדים

לפי הודעה מטעם המנהל הלאומי לאוקיינוסים בארה"ב, חום המים באוקיינוסים מסכן את רוב שוניות האלמוגים בעולם

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לפי הודעה מטעם NOAA, המנהל הלאומי לאוקיינוסים ואטמוספירה של ארה"ב, 84% משטחי שוניות האלמוגים בעולם - מהאוקיינוס ההודי דרך האטלנטי ועד האוקיינוס השקט - נחשפו לדרגות חום גבוהות לפרקי זמן שצפויים לגרום להלבנה.

על פי רויטרס, זהו אירוע ההלבנה הנרחב ביותר שתועד אי פעם.

הלבנה מתרחשת כאשר אלמוגים פולטים את האצות הפוטוסינתטיות המעניקות להם את צבעיהם העזים ואת חומרי ההזנה החיוניים. התהליך מותיר את האלמוגים לבנים ומסכן את המושבות המוחלשות. הסיבה לפליטלת האצות היא שחום ממושך גורם לאצות לשחרר תרכובות רעילות. ללא עזרת האצות באספקת חומרי הזנה, האלמוגים אינם יכולים לשרוד.

"ייתכן שלעולם לא נראה את רמות החום שגורמות להלבנה יורדת מתחת לסף המסוכן", אמר מארק איקין, המזכיר הביצועי של החברה הבינלאומית לשוניות אלמוגים וראש ניטור האלמוגים לשעבר ב-NOAA. "אנחנו מסתכלים על משהו שמשנה לחלוטין את פני כדור הארץ שלנו ואת היכולת של האוקיינוסים שלנו לקיים חיים", הוא הדגיש.

מדענים צפו בתמותה נרחבת בחלקים מהקריביים, ים סוף, ולאורך שונית המחסום הגדולה של אוסטרליה. ההלבנה הפכה שוניות צבעוניות רבות לנופים חיוורים ורפאיים, ובאזורים מסוימים נרשם אובדן של עד 95% במינים מסוימים של אלמוגים.

"חלק מהשוניות שעד כה נמלטו מעקת חום משמעותית וחשבנו שהן עמידות במידת מה נכנעו לתמותה חלקית ב-2024", אמרה מלאני מקפילד, מדענית ימית שעובדת בקריביים, על פי רויטרס.

שוניות האלמוגים, המכונות לעתים קרובות יערות הגשם של הים, בשל המגוון הביולוגי הגבוה שלהן, תומכות בכשליש מכל המינים הימיים. הידרדרות שוניות האלמוגים מהווה סיכון לפרנסתם של מיליונים המסתמכים עליהן לדגים, מאכלי ים ותיירות.

המשבר הנוכחי מיוחס לטמפרטורות אוקיינוס גבוהות בצורה חסרת תקדים, שהובילו לאירועי הלבנה קיצוניים. השנתיים האחרונות היו החמות ביותר שנרשמו באופן גלובלי, כאשר 2024 הגיעה לחום של 1.6 מעלות צלזיוס יותר מהתקופה הטרום-תעשייתית. לה מונד מציין כי קצב התחממות זה הוא קטלני עבור אלמוגים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...