"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פוטין: "יש לנו תוכניות גרנדיוזיות לשיתוף פעולה עם סין בחלל"
הנשיא הרוסי ציין כי שיתוף הפעולה עם ארה"ב בתחום נמשך ושיבח את אילון מאסק, אותו השווה למהנדס הטילים הסובייטי קורולב
פוטין. הפסקת אש בת יומיים. צילום: ID1974, שאטרסטוק

פוטין: "יש לנו תוכניות גרנדיוזיות לשיתוף פעולה עם סין בחלל"

הנשיא הרוסי ציין כי שיתוף הפעולה עם ארה"ב בתחום נמשך ושיבח את אילון מאסק, אותו השווה למהנדס הטילים הסובייטי קורולב

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכריז על תוכניות שאפתניות לשיתוף פעולה בתחום החלל בין מוסקבה לבייג'ינג במהלך ביקורו באוניברסיטה הטכנית הממלכתית באומן במוסקבה.

"יש לנו תוכניות גדולות עם הרפובליקה העממית של סין - מעניינות, טובות, גרנדיוזיות. באופן כללי, עם מדינות הבריקס בכללותן, עם הודו, דרום אפריקה, ברזיל. שיתוף הפעולה הזה לא נפסק ולא יכול להיפסק", אמר פוטין, על פיRBC.

במהלך הביקור פוטין נפגש עם סטודנטים וזוכי מלגות. הוא הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה הבינלאומי בתחום החלל ואת נכונותה של רוסיה ליישם פרויקטים משותפים עם מעצמות חלל אחרות בעולם. "מדינות רבות מאוד מעוניינות בכך", הוא ציין.

הוא הדגיש את הצורך בהכנסת טכנולוגיות קוונטיות להשגת יעדי המדינה. "טכנולוגיות קוונטיות נותנות יתרון מוחשי, ועלינו לנצל יתרון זה באופן פעיל יותר", הוסיף פוטין, על פי אתר החדשות ברוסית רוסיסקיה גזטה.

קוסמונאוטים בתחנת החלל הרוסית (ארכיון), צילום: רויטרס

פוטין שיבח את היזם אילון מאסק והשווה אותו לסרגיי קורולב, מהנדס הטילים הסובייטי שמילא תפקיד מכריע בתוכנית החלל הסובייטית ושלח את יורי גגרין לטיסת החלל המאוישת הראשונה ב-1961. "חלק מהתוכניות שלהם נראו בזמנו בלתי אפשריות, אבל לבסוף הכל התממש", הוא הוסיף.

פוטין ציין כי שיתוף הפעולה עם ארה"ב בתחום החלל נמשך. "למרות שהשותפים האירופאים צמצמו את שיתוף הפעולה כמעט לאפס, הציוד הרוסי ממשיך לעבוד בתחנות ובמפעלים שלהם", אמר.

הוא הדגיש את הצורך במקורות מימון ברורים ויציבים לתוכנית החלל המקומית, וציין כי התפתחויות עתידיות בחלל ישפיעו על התקדמותה של רוסיה לטווח הארוך. פוטין תיאר שלוש משימות קריטיות שדורשות פתרון: הבטחת שהייה ארוכת טווח ובטוחה של בני אדם בחלל העמוק, מציאת דרכים חדשות להעברת מידע, ואספקת אנרגיה לפרויקטים עתידיים, כולל אלה הנוגעים למאדים.

פוטין ציטט בנאומו שיר סובייטי פופולרי: "בעתיד, על מאדים, יפרחו עצי תפוח". בהמשך הוא אמר: "אני לא יודע לגבי עצי תפוח, אבל באופן כללי, זה מה שהאנושות תשאף אליו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...