מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Immunology מצביע על כך שתזונה עתירת נתרן יכולה להוביל לתסמינים דמויי דיכאון בעכברים. המחקר שנערך על ידי מדענים מאוניברסיטת נאנג'ינג לרפואה מציע שצריכת מלח מופרזת עלולה לפגוע במוח וקשורה להתנהגויות דמויות דיכאון בעכברים.
החוקרים בדקו את ההשערה שלהם על ידי חשיפת שתי קבוצות עכברים לתזונות שונות במשך חמישה עד שמונה שבועות: קבוצה אחת קיבלה תזונה רגילה, בעוד השנייה קיבלה תזונה עתירת מלח. לאחר חמישה שבועות, עכברים שצרכו תזונה עתירת מלח הראו פחות עניין בחקירה ועלייה בחוסר תנועה בהשוואה לעכברים שניזונו מתזונה רגילה, מה שמרמז על תסמיני דיכאון.
המדענים גילו שתזונה עתירת מלח הגבירה את ייצור חלבון שנקשר בעבר לדיכאון במחקרים קליניים בבני אדם.
כדי לאשר את הקשר בין החלבון שנקרא IL-17A לדיכאון צוות המחקר בדק עכברים מהונדסים גנטית שחסרים את היכולת לייצר IL-17A. עכברים אלה לא הראו סימני דיכאון למרות צריכת תזונה עתירת מלח.
"עבודה זו תומכת בהתערבויות תזונתיות, כמו הפחתת מלח, כאמצעי מניעה למחלות נפש", אמר החוקר הראשי ד"ר שיאוג'ון צ'ן. "אנו מקווים שממצאים אלה יעודדו דיונים בנושא הנחיות לצריכת מלח", הוא הוסיף.
המחקר חושף מסלול ישיר ממלח בתזונה לעלייה בייצור IL-17A שתורם לתסמינים דמויי דיכאון בעכברים.
ארגון הבריאות העולמי מעריך ש-5% מהמבוגרים בעולם מתמודדים עם דיכאון.
תוצאות אלה מתיישבות עם ראיות המראות שתזונה עתירת מלח קשורה לדיכאון חמור, בעוד שצריכת נתרן נמוכה קשורה למצב רוח טוב יותר.
ד"ר צ'ן והצוות מתכננים בניסויי המשך לבחון את הקשר בין הפחתת צריכת מלח ודכאון בבני אדם.
ראיות מציעות שאימוץ תזונה ים תיכונית, עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, שמן זית וחלבונים רזים, יכול לעזור להפחית את הסיכון לדיכאון, בעוד שתזונה עשירה במזונות מעובדים, סוכרים ושומנים לא בריאים נוטה להגביר את הסיכון לדיכאון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו