החוקר הנרי דניאל ועמיתים מאוניברסיטת פנסילבניה ייצרו מסטיק לעיסה המבוסס על שעועית לבלב שמקטין את הסיכוי להפצת שפעת והרפס.
בדיקות של מסטיק הלעיסה האנטי-ויראלי הראו שחלבון שמשחרר המסטיקה (FRIL) הקטין את העומס הנגיפי בחלל הפה ביותר מ-95%. החוקרים קבעו ש-40 מיליגרם של תמצית שעועית לבלב (Lablab purpureus) בטבלית מסטיק של שני גרם השיגה הפחתה זו.
החוקרים ייצרו את המסטיק כתרופה קלינית בהתאם למפרטי ה-FDA האמריקאי. כדי להבטיח שחרור עקבי של החלבון הפעיל החוקרים השתמשו בסימולטור לעיסה בשם ART-5.
"שליטה בהעברת נגיפים נשארת אתגר גלובלי חשוב. חלבון אנטי-ויראלי רחב-טווח ממוצר מזון טבעי שמנטרל הן נגיפי שפעת אנושית והן שפעת עופות מייצג חדשנות במניעת הדבקה והעברה שלהם" אמר דניאל.
מודלים ניסיוניים העריכו את התכונות האנטי-ויראליות של המסטיק הראו הפחתה בעומס הנגיפי של שפעת ושפעת העופות.
החוקרים בחנו גם את השפעתה של אבקת שעועית לבלב שהושמה במזון לציפורים במטרה לרסן את התפשטות שפעת העופות באזורים נגועים.
המחקר שבו הוצגו הממצאים פורסם בכתב העת Molecular Therapy.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
