"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדענים מזהירים: נגיף אבעבועות הקוף עובר מוטציות - ועלול להפוך לסכנה גלובלית

חוקרים מדווחים על שינוי באופן העברת נגיף ה-Mpox, עלייה בווריאנט אגרסיבי וקוראים לשיפור מערכות האבחון והטיפול

,עודכן
0השמעה
זוהה גם באירופה. נגיף ה-Mpox (אילוסטרציה). צילום: Yalcin Sonat, שאטרסטוק

במכתב שפורסם ב-1 באפריל ב-Nature Medicine חוקרים מאוניברסיטת סארי מזהירים כי נגיף ה-Mpox (שנקרא בעבר אבעבועות הקוף)יכול להתפתח לסכנה בריאותית עולמית.

"המקרים האחרונים מראים שמגע קרוב בין אנשים הפך לדרך חשובה להעברת הנגיף" אמר פרופסור קרלוס מלוקר דה מוטס. "השינוי באופן ההעברה גורם לשרשרת העברת הנגיף להתארך ולהתפרצויות להימשך זמן רב יותר".

נגיף ה-Mpox עבר בעבר מבעלי חיים לבני אדם דרך מגע עם מכרסמים נגועים כמו חולדות, עכברים וסנאים בחלקים ממרכז ומזרח אפריקה. כעת נראה שקיימת גם העברה מתמשכת מאדם לאדם.

"הנגיפים צוברים מוטציות גנטיות שעשויות לתרום להסתגלותם הטובה יותר לגוף האדם" ציינו החוקרים.

לפי המחקר החדש וריאנטים שונים של אחד מסוגי הנגיף שנחשב אגרסיבי יותר נמצאים כיום בעלייה.

Mpox הוא זיהום נגיפי שנגרם על ידי נגיף מאותה משפחה כמו אבעבועות שחורות. בניגוד לאבעבועות שחורות, לא ניתן למגר לחלוטין את הנגיף בגלל תפוצתו בבעלי חיים. לפי ארגון הבריאות העולמי התסמינים הנפוצים של המחלה כוללים פריחה בעור או נגעים שיכולים להימשך שבועיים עד ארבעה שבועות, וכן חום, כאבי ראש, כאבי שרירים, כאבי גב, אנרגיה נמוכה ובלוטות לימפה נפוחות.

בעוד שהנגיף משפיע כיום בעיקר על מבוגרים, החוקרים מדגישים שיש לו פוטנציאל להתפשט בקרב קבוצות אחרות, כולל ילדים, שנמצאים בסיכון גבוה יותר למחלה קשה.

"בקרת הנגיף חייבת לעלות בסדר העדיפויות. יש לנו כלי אבחון מוגבלים ואפילו פחות טיפולים אנטי-ויראליים. אנחנו זקוקים בדחיפות למעקב טוב יותר ויכולת מקומית או אזורית לייצר את מה שאנחנו צריכים - אחרת, אנחנו בסיכון להתפרצויות עתידיות" אמר דה מוטס.

הנגיף התפשט בעבר בעיקר במרכז אפריקה אך גרם להתפרצות עולמית ב-2022 וכעת נוצרו התפרצויות במספר מדינות באפריקה, כולל במחנות פליטים בסודאן.

"ככל שהנגיפים מסתובבים יותר בין בני אדם, כך גדלים הסיכויים שמוטציות יעזרו לנגיף להסתגל לבני אדם, ופוטנציאלית להגביר את [חומרת התסמינים]" ציינו החוקרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר