"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משחק בהישרדות: זה החרק היחיד שהוא בן בית באנטארקטיקה

החרק פיתח מנגנונים הישרדותיים שמגדילים את סיכויי הרבייה שלו ביבשת הקפואה

,עודכן
0השמעה
לוהט באנטארקטיקה. אסטרטגיות הזדווגות בקור המקפיא. צילום: Osaka Metropolitan University

צוות מדענים בהובלת אוניברסיטה אוסקה חשף כיצד החרק היליד היחיד הידוע באנטארקטיקה- זבובאי חסר כפיים שנקרא בשם בלגיקה אנטארקטיקה - שורד את הקור הקיצוני.

בלגיקה אנטארקטיקה חי בחורפים בהם הטמפרטורות הנמוכות נעות בין -2 ל-10- מעלות צלזיוס במצב רדום, כפי שפורט על בכתב העת Nature. החרק הקטן שורד את הטמפרטורות הקפואות עם אסטרטגיות ייחודיות.

"פיתחנו שיטה לגידול של החרקים במעבדה שעזרה לנו להבין את ההסתגלות שלהם לתנאים קיצוניים" הסבירה החוקרת מיזוקי יושידה.

זהו החרק היחיד הידוע כיליד היבשת האנטארקטית. למרות גודלו הקטן, זהו אחד החרקים העמידים ביותר.

החוקרים גילו שהזחלים של בלגיקה אנטארקטיקה נכנסים למצב של חוסר פעילות שמאפשר להם לחדש את התפתחותם במהירות בכל פעם שהטמפרטורות עולות פתאום, ומאפשר מעברים מהירים בין אורח חיים פעיל ללא פעיל. בחורף הראשון, הזחלים מגיעים לשלב ההתפתחותי השני ונכנסים לתרדמה בתגובה לקור ולחוסר במזון, מה שמאפשר להם להתעורר במהירות במהלך התחממות זמנית.

לפני החורף השני, כאשר החרקים מוכנים להתגלם, הם נכנסים ל"הפסקה מתוכנתת גנטית בהתפתחות" לדברי פרופסור שין גוטו.

אסטרטגיה ייחודית זו מאפשרת לכל הפרטים להפוך לחרקים בוגרים עד תחילת הקיץ, מה שמגביר את הסיכוי להזדווגות מוצלחת. סנכרון של הופעת הבוגרים מגדיל את הסיכוי למצוא בן זוג במהלך הזמן המוגבל שיש לבוגרים להתרבות והוא קריטי להישרדות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר