"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר 80 שנה: זוהתה ספינת קרב ברזילאית ממלחמת העולם השנייה
כ-100 אנשי צוות מצאו את מותם בספינה שטובעה על ידי צוללת גרמנית
הדמיית הספינה הברזילאית. צילום: חיל הים הברזילאי

לאחר 80 שנה: זוהתה ספינת קרב ברזילאית ממלחמת העולם השנייה

כ-100 אנשי צוות מצאו את מותם בספינה שטובעה על ידי צוללת גרמנית

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בליל ה-19 ביולי 1944, מעט לפני חצות, הצוללת הגרמנית U-861 ירתה טורפדו לעבר ספינת הקרב הברזילאית ויטל דה אוליביירה. הטורפדו פגע בירכתי הספינה וגרם לשקיעתה. כ-100 מתוך 270 אנשי צוות איבדו את חייהם.

כעת, כ-80 שנה אחרי כן, חיל הים הברזילאי זיהה את הספינה השקועה באמצעות טכנולוגיית הדמיה.

ויטל דה אוליביירה הובילה אנשים וציוד לאורך החוף הברזילאי כשהותקפה. עוצמת הפיצוץ גרמה למטען של עץ ליפול ולחסום את דרכי המילוט.

הספינה הטרופההתגלתה לראשונה ב-2011 על ידי האחים הצוללנים ז'וזה לואיז ואברלדו פומפרמאייר מריגטה. האחים הצוללנים הוזעקו על ידי דייג שהרשת שלו נתקעה בקרקעית הים. גם יכולותיהם של האחים לא הספיקו והם בתורם נדרשו לעזרתו דומינגוס אפונסו ז'וריו, צוללן במים עמוקים, שמצא כי רשת הדיג נתפסה בתותח של הספינה הטבועה והודיע לחיל הים הברזילאי על התגלית.

הספינה הטרופה ממוקמת במרחק של כ-40 מייל מחופי מאקאה, ברזיל, בעומק של 50 מטרים, כפי שדווח על ידי הסאן.

ויטל דה אוליביירה הייתה כלי השיט הצבאי הברזילאי היחיד שטובע על ידי כוחות אויב במהלך מלחמת העולם השנייה, אם כי שתי ספינות אחרות של חיל הים הברזילאי טבעו בשל תאונות, כפי שדווח על ידי הוושינגטון טיימס.

ה-U-861 שרדה את המלחמה ונכנעה בטרונדהיים, נורבגיה. מפקדה, יורגן אוסטן, חי עד גיל 96, ונפטר ב-5 באוגוסט 2010, על פי הסאן.

ברזיל הייתה המדינה הלטינו-אמריקאית היחידה ששלחה כוחות לאירופה במהלך מלחמת העולם השנייה.

ההדמיות באמצעות סונאר אותן ערך חיל הים הברזילאי אפשרו לזהות את הספינה בוודאות ולמפות את מה שנותר ממנה, ציין סרן קאיו צזר פריירה דמיליו שהשתתף בסקירה.

הן ויטל דה אוליביירה והן ספינת המחקר ששימשה בחקירה האחרונה נקראו על שם קפטן פריגטה מנואל אנטוניו ויטל דה אוליביירה, חייל שנהרג בקרב ב-1867 במהלך מלחמת פרגוואי, כפי שדווח על ידי מגזין סמית'סוניאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...