מיינקראפט. ה-משחק | צילום: ללא

עדכוני גיימינג: מיינקראפט שבר שיא פשוט בלתי נתפס

וגם: פיינל פנטזי החדש נדחה בחצי שנה והמתיישבים חוזרים אחרי עשור • כמה ממשחקי הארקייד הקלאסיים בכל הזמנים מתקמבקים בקונסולת מיקרו חדשה

מיינקראפט הפך למשחק הראשון שהגיע לטריליון (אלף מיליארדים, כן?) צפיות ביוטיוב. זה אומר ש-1,000,000,000,000 סרטונים העוסקים בצורה זו אחרת בסטיב, בקריפרים ובחבריהם הקובייתיים הוזרמו באתר מאז השקת המשחק ב-2009. וזה גם אומר שאם כל סרטון היה באורך של שנייה אחת בלבד, אז היו חולפות 30,000 שנים עד שכל הסרטונים היו נצפים (ותודה ליוטיוב על האנקדוטה הזאת).

כדי לחגוג את ציון הדרך המדהים הזה, השיקו ביוטיוב אתר מיוחד ומושקע שמנתח את התופעה, מפלח את הצפיות למדינות ואפילו מאפשר לגולשים לחשב כמה אחוזים הם תרמו לסך הצפיות הכללי (אנחנו הגענו לשבריר מיליונית האחוז או משהו כזה).

מועד ההשקה של פיינל פנטזי 16 נדחה בלא פחות מחצי שנה,

פנטזיה בהמתנה

חדשות רעות לחובבי משחקי התפקידים: מועד ההשקה של פיינל פנטזי 16 (או FF XVI אם תרצו), נדחה בלא פחות מחצי שנה. ההמשכון הבלעדי לפלייסטיישן 5 לא צפוי להגיע למדפים לפני יוני 2022, וסביר להניח שהתאריך המדויק יוכרז רק באביב הקרוב. הסיבה לדחייה היא, כצפוי, השלכות הקורונה, כך שאין יותר מדי מה לעשות.

פיינל פנטזי, למי שלא מכיר, היא אחת מסדרות משחקי התפקידים האהובות והמצליחות בכל הזמנים. הכותר הראשון יצא ב-1987 לקונסולת הנינטנדו המקורית (ה-NES), ומאז שחררה חברת Square אינספור המשכונים, ספינאופים, קרוסאוברים, סדרות וסרטי אנימה, ספרים, משחקי קלפים ואפילו תוכניות רדיו יפניות. האמת? יש לנו אפילו זוג גרביים של המותג.

בחודש הבא נקבל מידע חדש אודות פרק נוסף בסדרת המתיישבים,

מחדשים את ההתיישבות

זוכרים את סדרת משחקי האסטרטגיה החביבה The Settlers של חברת בלו בייט (עד שהיא נקנתה על ידי יוביסופט)? קראו לה "המתיישבים" בעברית? מעין שילוב של הסימס, סים סיטי ו-וורקראפט? המשחקים הראשונים הצליחו לא רע על המחשב בשנות התשעים? מישהו? קהל קשה. בכל אופן, בחודש הבא נקבל מידע חדש אודות פרק נוסף בסדרה, הראשון מזה יותר מעשור, שישמש כמעין ריבוט. יוביסופט אמנם הכריזה על הכותר כבר ב-2018, אולם עיכובים רבים ומגפות למיניהן עשו את שלהם, והפרויקט די נשכח. כעת, כאמור, מבטיחה החברה לספק עדכונים בקרוב מאוד, וכרגע ניתן להירשם באתר הרשמי של המשחק בשביל "הזדמנות לשחק" (לא שיש לנו מושג מה זה בדיוק אומר).

ה-Taito Egret II Mini,

פלישה מהעבר

תראו! עוד קונסולת-מיני רטרואית חמודה תושק בקרוב, והיא מצטרפת לרשימת המכשירים שכבר הזכרנו לפני כמה שבועות. הכירו את ה-Taito Egret II Mini, שצפויה להגיע בחודשים הקרובים גם למדינות המערב. מדובר בפיתוח של חברת טאיטו היפנית, שאחראית בין היתר למשחקי ארקייד אייקוניים כמו Space Invaders (פולשים מהחלל), Operation Wolf, Bubble Bobble, Arkanoid ועוד רבים וטובים. הקונסולה החדשה תגיע עם 40 כותרים מובנים בנוסף לכרטיס זיכרון עם עשרה משחקים נוספים, ומי שלא מתרגש אין לו לב. הנה סרטון השקה רווי צפצופים והבהובים, ממש כמו פעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...