עדיין לא נוטש את סוני: קול אוף דיוטי | צילום: ללא

עדכוני גיימינג: אפשר להירגע, "קול אוף דיוטי" עדיין לא נוטש את סוני

וגם: טיקטוק וסנאפצ'ט מקצצות את חטיבות המשחקים שלהן • והאם חברת הענק הסינית זוממת לרכוש את המפתחת של אססינז קריד?

חדשות מרגיעות לבעלי פלייסטיישן: משחקי "קול אוף דיוטי" ימשיכו לצאת לקונסולה של סוני בשנים הקרובות ואולי אף מעבר להן, זאת למרות שמיקרוסופט מתכננת לרכוש את חברת אקטיוויז'ן, שעומדת מאחורי מותג האקשן המצליח.

מתברר שפיל ספנסר, האיש החזק באקסבוקס שגם אמון על חטיבת המשחקים של מיקרוסופט, התחייב מוקדם יותר השנה בפני ג'ים ראיין, הבוס של פלייסטיישן, שכותרי "קול אוף דיוטי" לא ייעלמו פתאום מהפלטפורמות של סוני, על אף עסקת הענק שללא ספק תחולל מהפכה בתחום הגיימיננג.

נשאר (כרגע) בפלייסטיישן. "קול אוף דיוטי", צילום: ללא

נוסף על כך, ספנסר הבהיר שמיקרוסופט תפרגן לסוני "במשך כמה שנים נוספות, מעבר לחוזה הקיים של סוני מול אקטיוויז'ן", והדגיש כי מדובר במחווה נדיבה שאינה אופיינית לתעשיית המשחקים. אז מה זה בעצם אומר? אף שספנסר לא נקב במספר שנים מדויק, אם עד לאחרונה סברנו שמשחקי "קול אוף דיוטי" ימשיכו לצאת גם לפלייסטיישן עד 2024, גג 2025, עכשיו אנחנו נוטים יותר לכיוון ה-2026, גג 2027.

אבל שלא תטעו, מיקרוסופט לא רוכשת את אקטיוויז'ן תמורת 70 מיליארד דולר רק בשביל לשמור על הסטטוס קוו הקיים. מטרת העל שלה היא להפוך מותגים כמו "קול אוף דיוטי", “דיאבלו" ו"וורקראפט" לבלעדיים לאקסבוקס, כי אחרת מה הטעם?

המשחק הבא בסדרה, Call of Duty: Modern Warfare II, יושק ב-28 באוקטובר לפלייסטיישן, לאקסבוקס ולמחשב.

הסינים פולשים לצרפת?

האם ענקית הגיימינג הסינית טנסנט מעוניינת לרכוש את מעצמת המשחקים הצרפתית יוביסופט? עדיין מוקדם לקבוע, אבל בהחלט אפשר לחשוד שזה הכיוון. השבוע דווח כי טנסנט, המחזיקה ב-46 אחוזים משוק משחקי הוידאו בסין ובכעשרה אחוזים מהשוק העולמי, השקיעה יותר מ-300 מיליון יורו בחברת Guillemot Bros, שהיא בעלת השליטה ביוביסופט. כעת מחזיקה טנסנט ב-49.9 אחוזים ב-Guillemot Bros, וכפועל יוצא גם אחוזים משמעותיים ביוביסופט, שכידוע אחראית למותגי על כמו Assassin’s Creed, Far Cry ו-Rayman.

בקרוב בבעלות חדשה? גיבורי יוביסופט, צילום: ללא

עם זאת, ב-Guillmot מדגישים כי לא מדובר בהשתלטות, וכי טנסנט לא תוכלי להגדיל את אחוזי השליטה שלה בחברה בשמונה השנים הקרובות. נו, ומה יקרה אחר כך?

סוף המשחק

לפני כשנה דווח כי בייטדאנס, המפתחת של טיקטוק, שואפת להיכנס לעסקי הגיימינג ומשקיעה סכומי עתק כדי להגשים את השאיפות האלה. לא עוד. עיתון ה-South China Morning Post, היוצא לאור בהונג קונג, מפרסם כי בייטדאנס הסינית מקצצת מאות משרות במשרדיה בערים שאנגחאי והאנגג'ואו. המכנה המשותף לכל המשרות האלה: כולן עוסקות בגיימינג ומרכיבות אולפנים שנועדו לפתח משחקים חדשים עבור הפלטפורמה.   

ניסו, לא כל כך הצליח. טיקטוק, צילום: רויטרס

למעשה, טיקטוק היא לא הרשת החברתית היחידה שמוותרת על תחום הגיימינג. לאחרונה נמסר כי גם סנאפצ'ט, שפיטרה 20 אחוזים מכוח העבודה הכולל שלה, הקפיאה לגמרי את פעילות חטיבת המשחקים Snap Games, עליה הכריזה החברה בקול תרועה רמה ב-2019. המסקנה: אולי עדיף להשקיע באיכות המשחקים, במקום להפגיז בעשרות כותרים בינוניים ומשמימים לסמארטפונים, בתקווה שאחד מהם אולי יתפוס. בדרך כלל הם לא תופסים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...