Loading...

הדור הבא של דייסון // יח"ץ

שואב עיפרון ורובוט AI: דייסון הציגה 11 חידושים טכנולוגיים חדשים בברלין

החברה הבריטית משיקה מגוון מוצרים חדשים עם דגש על יעילות ושקט • שואבים קומפקטיים, רובוטים חכמים ומסננים מתקדמים • שילוב של הנדסה מתחדשת וחומרים טבעיים מחוות החברה

מייסד חברת דייסון, ג'יימס דייסון, חשף השבוע בתערוכת IFA בברלין 11 מוצרים חדשים שיושקו בהמשך השנה ובמהלך 2026. האירוע התקיים בחנות התצוגה של החברה הבריטית בבירה הגרמנית, והציג מגוון רחב של פתרונות לניקיון הבית וטיפוח השיער.

דייסון עלה לבמה כשבידיו שואב "העיפרון" החדש -  PencilVac - המוגדר כדק בעולם, בקוטר של 38 מילימטר בלבד. השואב מופעל באמצעות מנוע Hyperdymium חדש המסתובב במהירות של 140 אלף סיבובים לדקה, וכולל מערכת הפרדה ליניארית, שמאפשרת למכל הקטן (0.08 ליטר) להכיל פי חמישה יותר לכלוך מהצפוי. השואב כולל גם תאורת לייזר ירוקה כפולה לזיהוי אבק ומערכת ריקון היגיינית בסגנון "מזרק" המנקה את המסנן הפנימי בתנועה אחת.

ג'יימס דייסון. "קונספטים חדשים לצד מוצרים קיימים שתוכננו מחדש", צילום: יח"ץ

מוצר בולט נוסף הוא הרובוט Spot+Scrub AI, המצויד ביכולות בינה מלאכותית לזיהוי כתמים. הרובוט מסוגל לזהות כמעט 200 סוגי עצמים שונים - מכבלים ועד גרביים - ויודע לנקות סביבם. מערכת זיהוי הכתמים המתקדמת משווה תמונות "לפני ואחרי" כדי לוודא הסרה מלאה של הלכלוך, וחוזרת על אותו אזור עד שהכתם נעלם לחלוטין. הרובוט כולל גם תחנת ריקון ציקלונית ללא שקית ואפליקציית MyDyson לשליטה מרחוק.

בתחום מסנני האוויר, דייסון מציגה את מסנן HushJet Purifier Compact - מכשיר קומפקטי ושקט במיוחד הפועל ב-44 דציבל בלבד בעוצמה מלאה (לעומת 60 דציבל במסננים דומים), וב-24 דציבל במצב שינה. למרות גודלו הקטן, הוא מספק 80% מיכולת הסינון של המסננים הגדולים יותר, מה שהופך אותו למושלם לחדרי עבודה ושינה.

דייסון. שדרגה את קו השואבים האלחוטיים, צילום: יח"ץ

דייסון שדרגה גם את קו השואבים האלחוטיים עם מספר דגמים. דגם V8 Cyclone החדש מציע עוצמת יניקה גבוהה ב-30% וזמן פעולה ארוך ב-50% (60 דקות רצופות) לעומת הדגם הקודם, עם כפתור הפעלה ללא הדק ושלושה מצבי ניקוי שונים. בנוסף, הושק דגם הדגל V16 Piston Animal החדש עם מנוע בעוצמה של 900 וואט ו-315 וואט אוויר של יניקה רציפה, המיועד במיוחד לבתים עם חיות מחמד.

החברה הציגה גם את Clean+Wash Hygiene - מכשיר חדש המשלב ניקוי יבש ורטוב, ששומר את כל הלכלוך והמים המלוכלכים בתוך ראש הניקוי כדי למנוע הצטברות חיידקים בצינורות. המכשיר קל משקל (3.7 ק"ג) וכולל גליל מיקרופייבר עם 84,000 סיבים לסנטימטר מרובע.

בתחום הטיפוח, החברה מציגה את מייבש השיער, הכולל אביזרים חכמים עם חיישני RFID המזהים את סוג השיער ומתאימים אוטומטית את זרימת האוויר והטמפרטורה. כמו כן הוצג הדור החדש של Airwrap Co-anda 2x המציע לחץ אוויר כפול לעיצובים מגוונים.

חידוש נוסף הוא סדרת Omega לטיפוח שיער, המבוססת על 13 שנות חקלאות בחוות דייסון ו-12 שנות מחקר מדעי. הסדרה משלבת תערובת של שבעה שמנים עשירים באומגה, כולל שמן חמניות שגדל בחוות החברה באנגליה, ומצטרפת לסדרת Chitosan שהושקה ב-2024.

דייסון. חלק מהמוצרים יגיעו לישראל במהלך 2026, צילום: יח"ץ

"במהלך השנים דמיינו מחדש את מוצרים באמצעות עיצוב, טכנולוגיה ומחקר מתקדם", אמר דייסון באירוע. "היום אנו מציגים קונספטים חדשים לצד מוצרים קיימים שתוכננו מחדש".

המוצרים החדשים מתוכננים להיכנס לשוק בהדרגה החל מהמחצית השנייה של השנה הנוכחית, כאשר חלקם יגיעו לישראל רק במהלך 2026.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...