בוכים ושבורים: זה האימוג'י שכולנו שולחים הכי הרבה

בדיקה של מיליוני תגובות ברדיט גילתה משהו שיפתיע קוראים בגילים מסוימים – וגם חושפת משהו לא מאוד מחמיא על כולנו

אימוג'י שממוקדים בבכי ושברון לב , נוצר באמצעות Gemini
אימוג'י שממוקדים בבכי ושברון לב | צילום: נוצר באמצעות Gemini

הניו-יורק טיימס פרסם בשבוע שעבר נתונים על השימוש הגלובלי באימוג'י ב-2025 – והתוצאה תפתיע קוראים שאינם בני עשרה או עשרים: 😭 הוא הכוכב הבלתי מעורער של השנה, והיווה כמעט 7% מכלל האימוג’י שנשלחו.

הנתונים התבססו, לפי העיתון, על גוגל, ומכיוון שבנתוני גוגל לא היו פילוחים דמוגרפיים, העיתון ניתח פורומים ברדיט המחולקים לפי דורות, כמו r/teenagers ו-r/GenX, כדי לדגום לפיהם איזה אימוג’י פופולרי בקרב איזה דור. זה לא מדגם מייצג, אבל מדובר בנתונים שמסייעים להבין מגמות בין-דוריות – ועל פיהם קבע הטיימס ש"כשמדובר בשימוש באימוג'ים, כולנו הולכים בעקבות נערות מתבגרות".

בוכים מצחוק, או מעצב, או מהכל יחד

😭 הוא, כאמור, הפופולרי ביותר בעולם, והפופולריות שלו נמצאת בנסיקה כבר מספר שנים. בפורום r/teenagers הוא שולט כבר מספר שנים, למרות שב-2022 ותחילת 2023 הודח למשך כ-15 חודשים על ידי 💀, אימוג'י הגולגולת שמסמל בד"כ "מת מצחוק", שנסק ואז צנח חזרה. בקרב דור ה-X, כפי שמשתקף ב-r/GenX, שולט אימוג’י בכי אחר, 🤣, לצד 😂 ו-😭 שממוקמים מעט אחריו.

נראה שההבדל נובע מסוג של עצלנות: כיום קיימים 7 אימוג’י שונים לבכי, כפי שניתן לראות בצילום המסך מאתר Emojipedia (דמעות שמחה, חתול עם דמעות שמחה, דמעות התרגשות, בכי קולני, פרצוף מתגלגל מצחוק, דמעת שמחה ודמעת זעזוע). הדור המבוגר יותר משתמש בכמה מהם: "מתגלגל מצחוק" בראש, אחריו "בוכה משמחה" ואחריו "בכי קולני" – אך בקרב הנוער כל שלושת המסרים מובעים באמצעות האימוג’י של הבכי הקולני.

רשימת אימוג'י של פרצופים עם דמעות | צילום: Emojipedia

לב ואבן

אימוג’ים אחרים שרשמו עליות משמעותיות ב-2025 כללו את 💔 (לב שבור) קפץ ב-68% למקום ה-25; 🥀 (ורד כמוש), שמביע מסר דומה לאימוג’י הקודם, קפץ ב-190% לעומת 2024 ומדורג במקום ה-93; ו-🫰 (מיני-לב שנוצר באמצעות שתי אצבעות) שבולט בתרבות הפופ הקוריאנית, עלה ב-109% למקום ה-84.

הכוכב הכי מוזר ברשימה הוא 🗿, אימוג'י פסל המוֹאַי, ראש אבן ענק שמאות ממנו פזורים באי הפסחא, שזינק למקום ה-33 ברשימת האימוג'ים הפופולריים ב-2025, לעומת מקום 482 בלבד ב-2021. בקרב צעירים הוא משמש לסימון תגובה חסרת הבעה או גבה מורמת בציניות. בפורומים ברדיט הוא נמצא בששימו כמעט בלעדי של דור האלפא: ב-r/GenAlpha השימוש בו יכול להגיע לכמעט 4% מהתגובות, בעוד שבקרב דור ה-Z, המילניאלס ודור ה-X הוא כמעט לא קיים.

לצד זה, 🫩 (שקים מתחת לעיניים), שנכנס למאגר האימוג’י רק בספטמבר 2024, כבר הספיק לכבוש את דור ה-Z ודור אלפא, ולפי הגרף של הטיימס נסק ל-כ-0.8% ו-1.75% בתדירות השימוש, בהתאמה, בעוד שבקרב מילניאלס ודור X הוא מהווה פחות מ-0.2% - תזכורת נוספת לכך שאימוג'י חדשים נקלטים קודם כל בקרב צעירים, ורק לאחר מכן מתחילים, אם בכלל, לחלחל לגילים מבוגרים יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר