ביום שלישי האחרון, קבלן תחזוקה נפל לתוך חלל הכור המלא במים בתחנת הכוח הגרעינית פליסיידס במישיגן שבארה"ב. הוא לבש את ציוד המגן הנדרש, כולל אפוד הצלה, כשהחליק לתוך הבריכה מעל מכל הכור ונשלף כמעט מיד על ידי צוות ההגנה מפני קרינה.
טכנאים הנחו את העובד לעבור מקלחות טיהור סטנדרטיות לפני שצוות רפואי העריך את חשיפתו הפנימית או החיצונית. המכשירים רשמו כ-300 CPM על שיערו, רמה הנחשבת נמוכה על פי ההנחיות הפדרליות, והערכות רדיולוגיות צפויות לאשר מינון הנמוך בהרבה מהמגבלות המותרות. האיש עזב את האתר לזמן קצר לבדיקות רפואיות נוספות וחזר לעבודה כעבור יומיים, כך דווח ב-Vice.
"עדיין לא הוכנס דלק אורניום לכור", מסרה חברת Holtec International, שרכשה את התחנה ביוני 2022. החברה הוסיפה כי העובד פעל על פי כללי הבטיחות. המים בחלל הפנימי בפליסיידס הם נוזל קירור נקי המכיל בורון, וברישומים הפדרליים צוין כי העובד בלע כמות לא ידועה.
"הוועדה לפיקוח גרעיני של ארה"ב קיבלה הודעה כנדרש, ונערכת בדיקה של הגורמים האנושיים שתרמו לתקרית", אמר דובר המפעל ניק קולפ, לפי Scienze Notizie.
הכור, שפועל בטכנולוגיית מים בלחץ, מושבת מאז מאי 2022, ובעליו החדשים תיכננו להפעילו מחדש בקרוב. "זה מדגיש את חוסר הניסיון בניהול התחנה", אמר ארני גונדסן מהקבוצה Don't Waste Michigan המתנגדת לפסולת גרעינית ואחרת במישיגן, וקרא לרשויות הפיקוח להשהות את ההפעלה מחדש עד שתוכח עמידה בכל הנחיות הבטיחות.
גורמים רשמיים במפעל טענו כי התגובה הייתה מיידית ויעילה. כ-600 אנשי מקצוע בתחום הגרעין נמצאים כעת באתר ומכינים את פליסיידס לקראת חזרה אפשרית לשירות, אשר לדברי החברה עשויה לספק בסופו של דבר חשמל ליותר מ-800,000 בתים ועסקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו