משרד החינוך בסינגפור הודיע הבוקר (שישי) כי הם מפסיקים את השימוש באפליקציית שיחות הוועידה הפופולארית זום (Zoom), ששימשה אותם להוראה מרחוק – זאת לאחר שהאקרים (פצחנים) הצליחו להצטרף לשיעור גאוגרפיה וירטואלי, שיועד לנערות בנות 13, ולהציג בו תמונות של איברי מין זכריים.
המקרה, שפורסם ברשת "סקיי ניוז", אירע כבר בשבוע הראשון של הסגר שהוטל על סינגפור, על מנת להתמודד עם משבר הקורונה. לפי דיווח של ה"סטרייטס טיימס", ההאקרים אף הוסיפו תנועות מגונות לעבר הצופות והצליחו להביא להפסקתו של השיעור.
אפליקציית זום, המאפשרת שיחות וידאו מרובות משתתפים, זכתה לפופולריות רבה בתקופה האחרונה עקב הצורך לעבור ללמידה ועבודה מרחוק. אולם, עם הזמן התגלו יותר ויותר פרצות אבטחה ביישומון, שהביאו למספר מקרים של "התפרצות גורם זר לשיחת הוועידה.
בעקבות קשיי האבטחה, בגרמניה ובטייוואן כבר הטילו מגבלות על השימוש ביישומון, וכמו כן באחד מבתי הספר בארה"ב הוחלט להפסיק את השימוש בו, לאחר שגבר עירום הצליח להתפרץ לשיעור שהועבר אונליין, ולקרוא קריאות גזעניות לעבר התלמידים.
בעקבות כשלי האבטחה, מפתחי זום גיבשו תכנית פעולה של 90 יום להתמודדות עם הבעיות השונות. לצורך כך החליטה החברה להסתייע במומחה לאבטחת מידע שעבד בעבר בפייסבוק, בתקווה שיושגו התוצאות הרצויות.
"חוות הונאה" וצבאות נוכלים: בוטים זדוניים לומדים איך לתקוף טוב יותר
עם שיא ישראלי: אנסטסיה גורבנקו סיימה שביעית בגמר אליפות העולם
פרסומת | מכונת הכביסה המומלצת לשנת 2025
מערך למידה מרחוק שלא תפקד, תלמידים ש"נעלמו": תחקיר משרד החינוך במלחמה
במסווה של ארגון צדקה: סטודנט ביצע "הונאה המונית בקנה מידה עולמי"
