4 עדכונים חשובים בוואטסאפ. צילום: chatgpt

וואטסאפ הכריזה על 4 שינויים - אחד מהם משנה את הכללים

אפליקציית המסרים הפופולרית בישראל הכריזה היום על שורת עדכונים שמוציאים אותה מגבולות הטלפון: פתיחת חשבון ישירות מהאייפד, ממשק חדש למסך הרכב, פתיחת קבצי PDF בתוך הצ'אט ושיתוף מוזיקה לסטטוס • יש גם אותיות קטנות

[object Object]

וואטסאפ הכריזה היום (רביעי) על שורת עדכונים שמשותף לכולם עיקרון אחד: להוציא את האפליקציה מגבולות מסך הטלפון. השינוי המשמעותי מביניהם נוגע לאייפד, ומבטל את אחת ההנחות הבסיסיות ביותר בשימוש באפליקציה.

מה השתנה?

עד היום, כל מכשיר שאינו הטלפון הראשי היה בגדר מכשיר נלווה בלבד. כדי להשתמש בוואטסאפ באייפד היה צריך קודם לפתוח חשבון בטלפון ואז לקשר אליו את הטאבלט. מעכשיו אפשר לפתוח חשבון ישירות מאפליקציית האייפד, בלי לפתוח אותו קודם בטלפון ובלי קישור. בוואטסאפ מסבירים כי זו הייתה הבקשה הנפוצה ביותר מאז שהאפליקציה לאייפד הושקה בשנה שעברה.

כאן נכנסות האותיות הקטנות: עדיין נדרש מספר טלפון וקוד אימות חד-פעמי שנשלח אליו כדי להשלים את ההרשמה. ההבדל הוא מה שקורה אחרי. מרגע שהחשבון נפתח, הוא פועל כחשבון עצמאי על האייפד ואינו תלוי עוד בטלפון ראשי. מבחינת רוב המשתמשים, זה ההבדל בין טאבלט שהוא שיקוף של הטלפון לבין טאבלט שהוא מכשיר וואטסאפ בפני עצמו.

וואטסאפ (אילוסטרציה), צילום: Gemini

הבשורה לנהגים

השדרוג השני מיועד לנהגים. הממשק של וואטסאפ במערכות CarPlay של אפל ו-Android Auto של גוגל עודכן, וכעת אפשר לקרוא הודעות ולהשיב עליהן, לבצע שיחות, לצפות בהיסטוריית השיחות ולגשת לאנשי קשר מועדפים ישירות ממסך הרכב. עד כה היה מדובר בממשק מצומצם בהרבה, שהתבסס בעיקר על הכתבה קולית ועל ביצוע שיחות.

עדכון חשוב לעובדים על המחשב

השינוי השלישי הוא אולי המעשי ביותר לעבודה. בגרסאות ה-Web והדסקטופ אפשר מעכשיו לפתוח קבצי PDF ישירות מתוך הצ'אט, בלי להוריד אותם קודם למחשב, ואף להוסיף להם סימונים והערות באמצעות Adobe Acrobat. מי ששולח ומקבל חוזים, הצעות מחיר וטפסים בוואטסאפ חוסך בכך את כל מסלול ההורדה, הפתיחה, הסימון והשליחה חזרה, שהוא אחד התהליכים המעצבנים בשימוש העסקי באפליקציה.

הרביעי הוא הקליל שבחבורה: אפשר לשתף שיר מספוטיפיי או מ-Apple Music ישירות לסטטוס, כך שהעוקבים יראו למה אתם מאזינים באותו רגע. מדובר במהלך שמקרב את הסטטוס של וואטסאפ לפורמט שכבר מוכר ממתחרים כמו אינסטגרם, ומחזק את לשונית העדכונים שוואטסאפ משקיעה בה בשנה האחרונה.

מה שעדיין לא השתנה: אי אפשר לפתוח חשבון וואטסאפ בלי מספר טלפון בכלל, והמספר נשאר הזהות היחידה של המשתמש באפליקציה. כל עוד זה המצב, המהלך הנוכחי הוא הרחבה של הגישה לחשבון ולא ניתוק אמיתי ממנו.

וואטסאפ ווב, צילום: Gemini
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...