"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בעלי גן חיות: "תרמו לנו, או שניאלץ להרוג את בעה"ח"
300 חיות בר נמצאות בסכנת חיים בשל ההשפעות הכלכליות של הקורונה • הבעלים: "לא נותרה לנו ברירה - אנו לא סתם גן חיות, אלא גם מקלט לבעלי חיים שהוצאו מהטבע"

בעלי גן חיות: "תרמו לנו, או שניאלץ להרוג את בעה"ח"

300 חיות בר נמצאות בסכנת חיים בשל ההשפעות הכלכליות של הקורונה • הבעלים: "לא נותרה לנו ברירה - אנו לא סתם גן חיות, אלא גם מקלט לבעלי חיים שהוצאו מהטבע"

אסף גולן
, עודכן

גן חיות גדול בווילס צפוי לסגור את שעריו בסוף השבוע הקרוב ולהרדים את 300 חיות הבר שלו בעקבות מחסור במזומנים ומחסור תמיכה של הממשל המקומי בעסק. כך פרסמו שני בעלי הגן, בני הזוג טרייסי ודין טווידי.

"קיבלנו מענק של 25 אלף ליש"ט בתחילת המשבר אבל הכסף נגמר", ניסתה להסביר טרייס (49), "להאכיל את החיות עולה כ-3000 ליש"ט לשבוע וגם יש כאן צוות שעבד כל הזמן וכעת לא נותר לנו כלום. אנחנו נואשים לכסף ומיואשים אך לא נוותר". הצרות של הגן החלו כבר בשנת 2016, אז הזוג טווידי רכשו את גן החיות תמורת 625 אלף ליש"ט.

ב-2017 ברחו מהגן שני חתולי בר אירו-אסייתים שנורו למוות. לאחר מכן, בשנת 2018, חוסר המזל המשיך לרדוף את המקום בגלל מוות של חלק מבעלי החיים בהם קופים, תנינים ונמרים. לאור זאת, המועצה הווטרינרית המקומית איבדה אמון בבני הזוג, שרכישת גן החיות היה חלום חייהם.

השניים היו צריכים לעבור תהליך התייעלות ושיפור תנאי גן החיות. הם תכננו לפתוח את גן החיות למבקרים לאחר השקעה גדולה בתחילת השנה. עם זאת, דווקא אז, הם התקשו למצוא עובד בעל הסמכה לירי בבעלי חיים - והפתיחה התעכבה. "בפברואר כשכבר תיקנו הכל, והיה לנו אישור לאחר שמצאנו מומחה לירי, התפרץ נגיף הקורונה ושוב סגרו אותנו", המשיכה טרייסי, "אנחנו לא סתם גן חיות, אלא אנחנו גם מקלט לבעלי חיים פראיים שהוצאו מן הטבע. אם בעלי החיים האלו לא יגודלו בגן לא יהיה להם מקום".

אולם, מסתבר כי המועצה המקומית שבה פועל הגן עדיין אינה מאמינה ביכולת של בני הזוג לנהל את הגן ולא מעבירה להם כספים פיצויים. ממשלת ווילס טוענת כי נתנה לגני החיות של המחוז כבר סכום של 500 מיליון ליש"ט. וכך, החלום של בני הזוג הפך, כמו מימושם של חלומות רבים, לסיוט. לכן השניים יצאו במאבק ציבורי ומבקשים כל עזרה שניתן להשיג כדי למנוע את הרדמת בעלי החיים שבו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...