הפתעה בסיביר: בעקבות סגר הקורונה, גל של בייבי בום ענק בקרב בעלי גן החיות המרכזי של סיביר. על פי אנדריי גורבן, מנהל גן החיות, "הסגר גרם להמון בעלי חיים שהופרעו קודם לפגוש אחד את השני יותר, וזה גרם לגל ענק של הטלות ולידות.
"למשל, האיילים שלנו המליטו, נולדו קופי קפוצ'ון חדשים, ברווזי היאור המצריים הנדירים מאוד הטילו ביצים, וגם הלאמות המליטו. היה שקט בגן לחלוטין בגלל הסגר ומסתבר שעבור חלק מהחיות השקט הזה אפשר להזדווג בצורה יותר קלה", אמר מנהל גן החיות בשיחה עם רויטרס. עם זאת, מתברר שהשינוי הדרמטי וההפסקה בתנועת בני האדם גם יצרו חרדה אצל חלק מהחיות וחוסר הבנה של המתרחש.
WATCH: Lockdown encourages the birth of 'interesting and beautiful baby animals' at this Siberian zoo https://t.co/VpfesKNtZN pic.twitter.com/Voxp5rwIKo
— Reuters (@Reuters) June 7, 2020
"הפסקת המבקרים לחלוטין בבת אחת, יצרה אצל חיות רבות חרדה, כי השגרה שלהם פשוט נעלמה בבת אחת בלי שהם הבינו מה קורה. אתה רואה את זה בלחץ שהם מפגינות, במבטים שהן שולחות אל המטפלים בכלובים השונים. גם חלק מהחיות מחפשות קשר עם בני אדם. למשל הגמלים שלנו התחילו ללוות בכלוב שלהם את המטפל לכל מקום שהוא הולך, הגמלים גם פונים ומגיבים לכל עובד גן שעובר ליד הכלוב שלהם" סיפר גורבן.
הסגר עליו הכריז נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בחודש מרץ גם מהווה קושי כלכלי על עובדי הגן ולדברי המנהל אולי הציבור הרוסי מתמודד ככה טוב עם הסגר אך לגן החיות יש בור תקציבי. עם זאת הצוות עצמו שמח על הכמות הגדולה של ההמלטות וההטלות החדשות ואווירת ההתחדשות הכללית של בעלי החיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו