במהלך פעילות מבצעית משותפת שנערכה הלילה, פשטו שוטרי תחנת הבקעה, לוחמי גדוד לביאי הבקעה ופקחי רשות הטבע והגנים על בית מגורים. הכוחות פעלו בהתאם לצו חיפוש שהוצא בבית משפט, לאחר שהתקבל מידע מוקדם על הימצאותו של בעל חיים מוגן במקום.
בחיפוש בתוך המבנה איתרו הכוחות קוף מסוג גנון ירוק, כשהוא מוחזק בתוך כלוב בתנאים ירודים וללא היתר חוקי. עם איתורו, הקוף חולץ מהמתחם והועבר לידי אנשי המקצוע של רשות הטבע והגנים, שהעבירו אותו להמשך בדיקות ושיקום במקלט הקופים הישראלי.
חשד לסחר ולהחזקה לא חוקית של חיית בר
במסגרת הפשיטה עוכבה לחקירה תושבת רמלה בשנות ה-30 לחייה, אשר נחקרה על ידי חוקרי רשות הטבע והגנים. החשודה נחקרה בחשד לביצוע עבירות של סחר, ציד והחזקה בלתי חוקית של חיית בר, ובסיום חקירתה שוחררה בתנאים מגבילים לצורך המשך ההליך הפלילי.
הפשיטה יצאה לפועל בעקבות שילוב זרועות מודיעיני בין מרחב דוד במחוז ירושלים למרחב גלעד במחוז ש"י. למבצע הצטרפו גם נציגי קמ"ט שמורות הטבע של המנהל האזרחי ואנשי מת"ק יריחו, כחלק מהמאמץ להגברת האכיפה נגד עבירות ציד וסחר בלתי חוקי באזור.
הסיכונים הבריאותיים והפגיעה ברווחת בעל החיים
גנון ירוק הוא פרימט שמקורו באפריקה ואינו מוגדר כחיית מחמד, והחזקתו בידי גורמים פרטיים אסורה לחלוטין על פי חוק. מעבר לפגיעה הפיזית וההתנהגותית הקשה שנגרמת לבעל החיים כתוצאה מכליאה ובידוד, החזקת קופים ללא פיקוח וטרינרי מוסדר חושפת את בני האדם לסכנת העברת מחלות זואונוטיות.
תופעת הסחר הלא חוקי בחיות בר ממשיכה להוות מוקד אכיפה מרכזי, כאשר בעלי חיים מוברחים ומוחזקים בדירות ובחצרות לצורכי מסחר או תצוגה פיראטית. ברשויות האכיפה הבהירו כי המבצעים היזומים יימשכו במטרה לקטוע את שרשרת ההברחות ולמצות את הדין עם המעורבים.
ברשות הטבע והגנים מדגישים כי סחר והחזקה של חיות בר פוגעים במאזן האקולוגי ומהווים עבירה פלילית לכל דבר. הציבור מתבקש לגלות ערנות, ובכל מקרה של זיהוי חיית בר המוחזקת בשבי בניגוד לחוק, לדווח מיידית למוקד הרשות במספר 3639*.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)