"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המהפך של הכלב החולה בעולם: "המקרה הכי גרוע שראינו"
הוא היה בן שש, חי ברחובות באלי, ועורו התקשה עד שנראה כמו אבן • אנשי הארגון שהגיעו אליו אמרו שלא ראו מקרה כזה מזמן • אבל הפרט הכי מפתיע בסיפור הזה מסתתר דווקא בשם שנתנו לו עוד לפני שהחלים
פולנג, הכלב החולה בעולם. צילום: צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב the dodo

המהפך של הכלב החולה בעולם: "המקרה הכי גרוע שראינו"

הוא היה בן שש, חי ברחובות באלי, ועורו התקשה עד שנראה כמו אבן • אנשי הארגון שהגיעו אליו אמרו שלא ראו מקרה כזה מזמן • אבל הפרט הכי מפתיע בסיפור הזה מסתתר דווקא בשם שנתנו לו עוד לפני שהחלים

מערכת טכנולוגיה ומדע היום
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הוא היה בן שש, חי ברחובות באלי, ומצבו הרפואי הגיע לנקודה שבה ארגון ההצלה שטיפל בו הגדיר אותו כאחד המקרים הקשים שראה זה זמן רב. עורו של הכלב, שנקרא פולנג, כוסה בשכבות עבות וקשות של גלדים עד שנראה, במילותיהם, כאילו הפך לאבן.

האבחנה: גרדת במצב חמור, מחלת עור טפילית שנגרמת מקרדיות מיקרוסקופיות שחודרות לתוך העור וגורמות לגירוד בלתי פוסק, לדלקת ולזיהומים משניים. במקרה של פולנג התוצאה הייתה עור שהתקלף ונתלה מגופו, ולצד זה גם אנמיה, סימן לכך שהגוף כבר לא עמד בעומס.

איך מצאו אותו

פולנג היה במקור כלב רחוב, אבל קבוצת מקומיים דאגה לו במשך תקופה והאכילה אותו. בהמשך אישה בשם איבו קומאנג ומשפחתה נתנו לו מקלט בביתם. הם אלה שפנו לארגון Little Steps Matter Bali, אחרי שהבחינו באחד מאנשי הצוות מאכיל כלב אחר לא רחוק משם.

החילוץ עצמו לא היה פשוט: כל מגע בעורו גרם לו כאב, ולכן הוא התנגד לניסיון ללכוד אותו. הצוות נאלץ בכל זאת לתפוס אותו, להעריך את מצבו ולהעביר אותו למרפאה וטרינרית. שם התחיל טיפול משולב שכלל תרופות נגד הטפילים, טיפול בזיהום ובאנמיה, ותזונה מלאה.

הטיפול עבד - ההחלמה המדהימה

ההחלמה הפתיעה גם את הצוות. תוך שבועות הגלדים החלו לנשור, העור התחיל להתאושש, ומתחתיו נחשף כלב בגוונים שחור ולבן. וכאן מסתתר הפרט היפה בסיפור: פולנג, בשפה הבלינזית, הוא שמו של הבד המשובץ בשחור ולבן שנקשר סביב פסלים ועצים במקדשי האי. השם ניתן לו עוד לפני שאיש ידע איך ייראה מתחת למחלה.

לפי התיעוד של The Dodo, שפרסם את הסיפור בסרטון שהעלה השבוע, הדרך לבית לא הייתה ישרה. אחרי האשפוז הוחזר פולנג למשפחה שטיפלה בו, אך שכנים באזור התלוננו ודרשו לסלק אותו. מחשש לביטחונו העביר אותו הצוות למשפחת אומנה, אצל אחת מאנשי הארגון, שם חי לצד שני כלבים נוספים. ארבעה חודשים אחר כך אימץ אותו זוג שנחשף לסיפורו ברשתות החברתיות.

פולנג היום, אחרי החלמה מדהימה, צילום: צילום מסך, the dodo
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...