"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הרצועה נתפסה במעלית - והכלבה איבדה דופק: "דקות שהרגישו כמו נצח"
קורה הכלבה נותרה תלויה באוויר, לאחר שדלתות מעלית הבניין בחדרה נסגרו על הרצועה שלה • שניות לאחר שצוות מד"א הצליח לגזור את הרתמה, ליבה הפסיק לפעום - והחובשת, שלמדה בעבר קורס החייאת כלבים, ביצעה בה עיסויי חזה עד שחזרה להכרה • "הלשון שלה כבר הייתה סגולה כשמצאנו אותה"
הרצועה של קורה הכלבה נתפסה בדלתות המעלית. צילום: דוברות מד"א

הרצועה נתפסה במעלית - והכלבה איבדה דופק: "דקות שהרגישו כמו נצח"

קורה הכלבה נותרה תלויה באוויר, לאחר שדלתות מעלית הבניין בחדרה נסגרו על הרצועה שלה • שניות לאחר שצוות מד"א הצליח לגזור את הרתמה, ליבה הפסיק לפעום - והחובשת, שלמדה בעבר קורס החייאת כלבים, ביצעה בה עיסויי חזה עד שחזרה להכרה • "הלשון שלה כבר הייתה סגולה כשמצאנו אותה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

צוותי מד"א נקראו היום (רביעי) ללובי בניין בחדרה כדי לחלץ את קורה, כלבה שדלתות המעלית נסגרו על הרצועה שלה, והיא נותרה תלויה באוויר בין משקוף המעלית לרצפת הלובי. "הלשון שלה כבר הייתה סגולה כשמצאנו אותה", שחזרה חובשת מד"א את הרגעים הדרמטיים.

באירוע המבהיל, המעלית שעלתה לקומות העליונות משכה את הכלבה יחד עם רתמת הגוף שלה עד שזו נתקעה. שניות ספורות לאחר שקורה חולצה על ידי הכוחות - ליבה הפסיק לפעום, והחובשים החלו לבצע בה פעולות החייאה.

"מצבה לא היה טוב"

"ראינו שמצבה של קורה קשה. הלשון שלה הייתה כבר סגולה, העיניים בלטו החוצה והיו אדומות, והיא התאמצה לנשום", שחזרה החובשת שובל קצין.הצוות פעל במהירות כדי לפתוח מעט את דלתות המעלית, ושובל הצליחה לגזור את הרתמה ולשחרר את הכלבה. עם גזירת הרצועה, המעלית חזרה לפעול ועלתה מעלה, שם יצא ממנה הבעלים, דניאל, כשהוא בריא ושלם.אלא ששניות אחדות לאחר השחרור, ליבה של קורה הפסיק לפעום.

"מצבה לא היה טוב". חילוצה של קורה הכלבה בחדרה, צילום: דוברות מד"א

שובל, שלמדה בעבר באופן פרטי כיצד לבצע עיסויי חזה לכלבים, החלה להילחם על חייה. "כשהבנתי שדניאל לא זקוק לעזרה רפואית, נלחמתי על חיי הכלבה שלו כמו על כל מטופל שהגיע לידיי", סיפרה. "אלו היו אולי דקות מעטות, אך הן הרגישו כמו נצח עד שליבה שב לפעום". קורה חזרה להכרה, קיבלה מהצוות טיפול בחמצן לתמיכה, ובהמשך פונתה על ידי בעליה להמשך טיפול אצל הווטרינר.

שובל סיכמה את האירוע בקריאה לציבור בעלי הכלבים:"חשוב להיות ערניים ליד המעלית. קצרו את הרצועה והחזיקו את הכלב קרוב אליכם".דניאל, בעליה של קורה, הודה לצוות בהתרגשות: "הם הגיעו ממש מהר ועשו בדיוק את מה שהיה צריך לעשות באותם הרגעים, זה מה שהציל את קורה שלי. תודה לכם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...