"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הציבור בחר: זו הציפור של שנת 2025

בתום הצבעה מורטת עצבים באתר של מרכז הצפרות הישראלי, העיט השחור זכה בתואר הנכסף • במקום השני והשלישי נמצאים הפרס והחיוורנית

,עודכן
0השמעה
עיט שחור. צילום: אמיר בן דב

העיט השחור זכה בתואר הנכסף "הציפור של שנת 2025", כך עלה בהצבעה שהתקיימה בשבועות האחרונים באתר של מרכז הצפרות הישראלי, של החברה להגנת הטבע. אלפי מצביעים ומצביעות, השפיעו ובחרו.למקום השני הגיע הפרסואת המקום השלישי קטפה החיוורנית.

הפרס זכה במקום השני,צילום: עמיר בלבן

יתר המקומות, מהרביעי ועד העשירי - קיכלי זהבהב, אירניה, מלכילון לבן גבות, קיכלי סהרון, סנונית מערות מזרחית, חופית חדת זנב ועלווית קווקזית.

ד"ר יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות, בחברה להגנת הטבע: "ההישג של העיט השחור מרשים במיוחד, משום שהוא כבר זכה בתואר ציפור השנה ב-2022. העיט השחור הוא עוף דורס, מרשים וגדול. אין ספק שהציבור אוהב עופות דורסים. העיט השחור, הוא מהמרשימים שבעופות הדורסים - גם נדיר מאוד וגם סיפק רגעי נחת לצלמים ומופיע בצילומים מעולים. לכן, בחירתו לתואר ציפור השנה 2025, אינה מפתיעה.

חיוורנית,צילום: צבי שוורצפוקס

"אני שמח שהמציאה של היט השחור, היא של נתנאל ברנשטיין, המבצע שנת שירות, מטעם החברה להגנת הטבע, במרכז הצפרות אילת. נתנאל הוא צפר מעולה, ומתנדב מוביל. נתנאל משתייך לדור מצטיין של צפרים וצפריות צעירים, שיובילו את קהילת הצפרות ושמירת הטבע בישראל, בשנים הבאות.

"שיעור ההשתתפות הגבוה, בהצבעה לתחרות, 'ציפור השנה 2025', מעיד על הפופולריות הרבה של הצפרות בישראל, וממחיש את החשיבות של הצפרות בישראל, גם למען שמירת הטבע וגם למען האדם - היציאה לטבע והצפרות הוכחו כמועילים לבריאות. אני מקווה שגם שנת 2026, תספק לנו רגעי צפרות וטבע יפים ומשובחים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר