"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במשקל כ-10 גרם: צפו בציפור השיר הנדירה שתועדה בישראל

עלווית כהה תועדה לאחרונה בפארק הצפרות "ראש ציפור" שבגני יהושע, בפעם השלישית בלבד מאז הקמתו • אוכלוסייתה נמצאת בעיקר במזרח אסיה, אך ייתכן שהיא הגיעה ארצה יחד עם אוכלוסייה מסיביר שנדדה לאפריקה דרך ישראל

,עודכן
0השמעה
עלווית כהה שתועדה בפארק "ראש ציפור". צילום: רן נתן

תיעוד מפתיע:עלווית כהה,ציפור שירקטנה ונדירה מאוד בישראל, נצפתה בשבוע שעבר בפארק הצפרות "ראש ציפור"שבגני יהושע. זו התצפית השלישית בשלוש השנים וחצי האחרונות שבההציפורהזו נראית בפארק, שהפך בכך למוקד הצפרות לאתר שבו נצפו הכי הרבה עלוויות כהות בארץ.

הציפור אותרה על ידי בני הזוג סילבי וארז ברוך בזמן שאלה טיילו בפארק, המשמש כאחד ממוקדי הצפרות המרכזיים של רשת כנפיקק"ל.

לא ציפור שרואים בכל יום בארץ. העלווית הכהה,צילום: רן נתן


הפעם הראשונה שבה העלווית הכהה נצפתה בפארק הייתה באוקטובר 2020, אז היא טובעה במקום על ידי ירון צ'רקה, הצפר הראשי של קק"ל. חצי שנה אחר כך, באפריל 2021, נצפתה עלווית כהה נוספת. "'ראש ציפור' מוכיח את עצמו כאתר עצירה חשוב עבורציפורי השיר הנודדות", אמר צ'רקה. "שיתוף הפעולה עם חברת גני יהושע מאפשר לנו לחבר ציבור גדול מאוד של תושבי המרכז לעולם העשיר של ציפורי ישראל, ותורם באופן משמעותי מאוד לאיכות החיים ולשמירה על הטבע הישראלי".

הציפור הקטנטונת הזו שוקלת כ-10 גרם בלבד. אוכלוסייתה נמצאת בעיקר במזרח אסיה, אך ייתכן כי אוכלוסייה מסיבירנדדהלאפריקה בנתיב של מערב אירופה, כשחלקו עובר גם דרך ישראל.

סיור בפארק "ראש ציפור" // כתב: אסף הדר, צילום: משה בן שמחון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר