"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תגידו מזל טוב: קוף ממין בסכנת הכחדה נולד בישראל

הקוף הצעיר, ממשפחת הסיאמנגים, נולד בגן החיות התנ"כי בירושלים לאחר 230 ימי היריון • מכיוון שהוא יישאר צמוד לאמו בארבעת החודשים הקרובים, ניתן יהיה לדעת את מינו רק לאחר שיעזוב אותה

,עודכן
0השמעה
גור הקוף מסוג סיאמנג שנולד בגן החיות התנכ"י בירושלים. צילום: בזי סבאח - גן החיות התנכ"י

גור סיאמנג נולד בגן החיות התנ"כי בירושלים. הגור הצעיר הוא צאצאם של האם בינג'אי, בת 20, ילידת אנגליה, והאב סיאנוק בן ה-10, שהגיע רק לפני שנה לגן החיות מצרפת. לבינג'אי בן נוסף בשם אוליבר, שחי עם המשפחה על האי.

הקוף הצעיר נולד בתום היריון בן 230 יום וצפוי להישאר צמוד לאמו במהלך ארבעת החודשים הקרובים. מסיבה זו לא ניתן לדעת את מינו של הגור הצעיר, אלא רק כאשר יירד מאמו ויבצע את צעדיו הראשונים בנפרד ממנה. בדומה ליתר גורי הסיאמנג, גם הקוף הצעיר נולד כאשר רק ראשו עוטה פרווה וגופו עירום לחלוטין.

עקב צמצום בתי הגידול ופינוי שטחים לחקלאות, הידלדלה משמעותית אוכלוסיית קופי הסיאמנגים בטבע כך שהיא מוגדרת כיום בסכנת הכחדה.

משפחת הסיאמנגים החיה בגן החיות היא חלק מפרויקט שימור המין העולמי, שלו שותפים גן החיות התנכ"י בירושלים יחד עם ארגון גני החיות האירופי (EAZA).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר