"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הדילמה הבאסקית: גביע או אירופה?
אחרי שהעפילו לראשונה בהיסטוריה לגמר גביע המלך, ריאל סוסיאדד ואתלטיק בילבאו מסרבות לשחק אותו מול יציעים ריקים • אדוריס, שדחיית המשחק עשויה לעלות לקבוצתו בכרטיס לליגה האירופית, טען: "אין טעם לכדורגל בלי קהל"
צילום: רויטרס // שחקני סוסיאדד חוגגים את ההעפלה לגמר הגביע

הדילמה הבאסקית: גביע או אירופה?

אחרי שהעפילו לראשונה בהיסטוריה לגמר גביע המלך, ריאל סוסיאדד ואתלטיק בילבאו מסרבות לשחק אותו מול יציעים ריקים • אדוריס, שדחיית המשחק עשויה לעלות לקבוצתו בכרטיס לליגה האירופית, טען: "אין טעם לכדורגל בלי קהל"

דור הופמן
, עודכן

לפני שבועיים היה מיועד להתקיים אחד המשחקים המסקרנים של העונה בכדורגל האירופי. לגמר הגביע הספרדי הגיעו בפעם הראשונה בהיסטוריה שתי היריבות הבאסקיות הגדולות - ריאל סוסיאדד ואתלטיק בילבאו, שהדיחו בדרך את ריאל מדריד וברצלונה, והמתינו בציפייה לרגע שבו יעלו על הדשא בסביליה למשחק שבו המנצחת תניף גביע ראשון מאז שנות ה־80.

אלא שאז הגיע נגיף הקורונה, וכמו משחקים גדולים אחרים הוא שם גם את גמר גביע המלך על המתנה. במקום לעודד במגרש, ב־18 באפריל (התאריך המתוכנן) יצאו עשרות אלפי האוהדים של שתי הקבוצות אל המרפסות והפכו אותן ליציעים מינייטוריים. במקום לשחק, השחקנים משני המועדונים הכינו וידאו שבו הם מודים לצוותים הרפואיים ומבקשים מהאוהדים להמתין בסבלנות למשחק הגמר ההיסטורי.

תאריך חדש לקיום המשחק עדיין אין. לפי פרוטוקל אופ"א, אם הכדורגל שב לפעילות במדינה מסוימת, גמר הגביע צריך להתקיים לפני 3 באוגוסט, כדי שאפשר יהיה להעניק את הכרטיס לליגה האירופית למי שתזכה בו.

"זה הגמר של כולם!"

הכדורגל בספרד אמנם טרם חזר, אבל ישנם מאמצים גדולים לסיים את העונה. במצב כזה מתבקש היה לספק תאריך חלופי לגמר הגביע, אך קיימת בעיה קטנה שמונעת זאת בינתיים: גמר כזה ללא קהל אינו מתקבל על הדעת. סוסיאדד הבהירה היטב להתאחדות הספרדית שמבחינתה הגמר הזה חייב להתקיים עם קהל ברגע שזה יתאפשר, יהיה מתי שיהיה, בזמן שבילבאו חוששת שהדבר יעלה לה באיבוד הכרטיס לליגה האירופית.

אופ"א מאפשרת לדחות את גמר הגביע ואפילו להעביר אותו לעונה הבאה, אך במקרה כזה הכרטיס שהיה מיועד לזוכה יועבר לקבוצה במקום השביעי בטבלה. בילבאו כרגע במקום העשירי, ולכן היא מתמהמת.

וויליאמס מבילבאו חוגג עם האוהדים // צילום: רויטרס
וויליאמס מבילבאו חוגג עם האוהדים // צילום: רויטרס

מבחינת השחקנים אין בכלל שאלה מה צריך לעשות. "אני לא מבין איך אפשר להעדיף כרטיס לאירופה על גמר כזה עם קהל", אמר מגן בילבאו יורי ברשיש והכריז: "זה הגמר של כולם!" איבאי גומס הוסיף: "הגענו לגמר יחד ואנחנו צריכים להיות בו יחד".

"שיחקתי פעמיים בחיים שלי בלי קהל ואי אפשר לקרוא לזה כדורגל", אמר הקשר ראול גרסיה מבילבאו, וחברו לקבוצה אריץ אדוריס - שעבורו זה עשוי להיות אחד המשחקים האחרונים בקריירה - סיכם: "אין טעם לכדורגל בלי קהל. אני לא מדמיין את עצמי משחק כזה מול יציעים ריקים".

גם נשיא בילבאו אייטור אליסגי החזיק בדעה דומה לפני כמה שבועות, כשהכריז: "אני מעדיף להפסיד בגמר עם קהל מאשר לזכות בגביע ללא קהל". אלא שההגבלות של אופ"א הציבו בפני בילבאו דילמה. על פי דיווחים, אופ"א נתנה לשתי הקבוצות זמן עד סוף החודש לקבל החלטה סופית - משחקים בלי קהל אבל עם כרטיס לאירופה, או מחכים עד שאפשר יהיה להכניס קהל ומוותרים על הליגה האירופית.

גם סנט אטיין בבעיה

כמו הקבוצות הבאסקיות, שלא מוכנות לוותר על אירוע היסטורי מבחינתן, כך גם סנט אטיין בצרפת. אחרי שהעפילה לגמר לראשונה מאז 1982 מול פ.ס.ז' המדושנת, אין לקבוצה שום עניין לוותר על החוויה במלואה. בראיון ל"לאקיפ" אמר נשיאה רולאן רומייה: "גמר הגביע הוא יום חג לאוהדים שלנו, ומשחקים ללא קהל הם קטסטרופה גדולה. אני לא יכול לדמיין אפילו לשנייה את הגמר הזה בלי האוהדים שלנו".

כמו בילבאו וסוסיאדד, גם סנט אטיין מתנגדת לכך כרגע, ובקרוב מאוד תצטרך להחליט אם היא נלחמת על עמדתה ונושאת בהשלכות, או שהיא מיישרת קו עם המצב ועולה למשחק הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות מול יציעים ריקים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...