"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סטיין מקרב את ריאל מדריד לאליפות

הפחד להחליף את סוארס • הפגיעה בגריזמן • והיחסים הרעועים עם חלק משחקניו • זינדין זידאן מביט מהצד ונהנה מהטעויות של מאמן ברצלונה

,עודכן
צילום: אי-פי // קיקה סטיין והטעויות. הסיפור שלו נגמר?

1 קצב המעידות המטורף של ברצלונה מאז החזרה מפגרת הקורונה מאפשר לריאל מדריד להתקרב פסע מאליפות ספרד לראשונה אחרי שנתיים. הלילה מחכה לה חטאפה, קבוצה תחרותית מאוד, אבל בעקבות ה־2:2 של היריבה השנואה מול אתלטיקו מדריד, ההכנות של זינדין זידאן פחות לחוצות.

אם הבלאנקוס ינצחו בבית את הצבא הקשוח של חוסה בורדלס, הם יפתחו פער של ארבע נקודות, כשיחס השערים משחק לטובתם. ההפרש הזה נראה עצום בעיקר בגלל עומק הסגל של ריאל מדריד ולנוכח המשבר בקאמפ־נואו, שם סופרים כבר שלוש תוצאות תיקו בששת המשחקים האחרונים.

2 התיקו של ברצלונה שלשום ישפיע ישירות על מרוץ האליפות, וכך גם על עתידו של המאמן קיקה סטיין, שרק נס תנ"כי יכול להשאירו במועדון. אם יש מישהו שמעיד יותר מכל על מצבה של בארסה, זהו אנטואן גריזמן.

הגדול שלה השנה (יותר מ־120 מיליון יורו) נכנס למגרש בדקה ה־90, אחרי חימום ארוך מאוד. זה יכול היה להיראות כמו השפלה או כמו עונש שהטיל המאמן על אלוף העולם הצרפתי, אך האמת עצובה יותר: זו התוצאה של חששו של סטיין להחליף את לואיס סוארס, אף שהיה רחוק מכושרו הטוב.

גם מסי יודע? מאבק האליפות נסגר? // צילום: אי-פי

החיוך של הצרפתי הפך לעצב. בקיץ האחרון החליט גריזמן לרדת מכס המלכות באתלטיקו ולהפוך לנסיך שעוזר ללאו מסי להביא תארים. השבוע הוא הפך לאופציה פחות רלוונטית מהילד אנסו פאטי בספסל. "גריזמן שחקן חשוב מאוד. נכון שלהכניס אותו כשנשאר מעט זמן זה קשה עבור שחקן ברמתו, אך הנסיבות הן שהכריעו", אמר סטיין, שהשאיר את הצרפתי על הספסל בשלושה מתוך ארבעת המשחקים האחרונים.

"האופציה השנייה היתה שהוא לא ישחק. אני אדבר איתו, לא אבקש ממנו סליחה, אבל אני בהחלט מבין שהוא מרגיש רע. גם אני מרגיש ככה, כי מדובר באדם ובשחקן גדול". אביו של גריזמן לא התאפק וכתב באינסטגרם לפני שמחק: “כדי לדבר, אתה חייב שיהיו לך את המפתחות למשאית. אתה רק נוסע".

מסי מאבד עוד שתי נקודות. לא יספיק כדי להביא את הנס // צילום: אי-פי

עם כושר גופני גרוע ויחסים רעועים בין כמה מהשחקנים לבין סטיין, בארסה תלויה רק בלאו מסי. הארגנטינאי חגג את שערו ה־700 בקריירה וממשיך לתת דקות מרהיבות, אך כל זה לא יספיק כדי להביא את הנס: אליפות ספרד ואולי גם את הגביע עם האוזניים הגדולות.

3 אין הרבה רגעים שבהם שחקני ריאל מדריד חוגגים נקודה אחת או מעודדים את היריבה הגדולה מהעיר, כפי שקרה שלשום. "מטרתנו היא לנצח תמיד. נשארו שישה משחקים לסוף, ואנחנו מובילים רק בנקודה על המקום השני", אמר זידאן, ששומר על רוגע וחיוך הכה אופייניים לו. שמחתו לא יכולה להיות גדולה יותר כשהפייבוריט שלו זה שנים רבות, קארים בנזמה, חזר מהפגרה כמבשל אלגנטי וכובש קר רוח.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר