מסי, אמבפה וניימאר. שלישיית מה קשור? | צילום: EPA

בעיטה לחיבורים: ההתקפה של פ.ס.ז' תתחיל להצית את הדמיון?

השילוב בין הכוכבים מסי־ניימאר־אמבפה מאכזב בינתיים, והאגו משחק תפקיד מרכזי בפ.ס.ז' • היא אמנם מושלמת בליגה אבל היכולת רחוקה מלהיות משכנעת • הערב (22:00), בליגת האלופות מול מנצ'סטר סיטי, עם הפרעוש או בלעדיו, ההתקפה הצרפתית חייבת להתחיל להצית את הדמיון

יכול מאוד להיות שלאו מסי ישחק הערב (שלישי, 22:00) מול מנצ'סטר סיטי ופפ גווארדיולה אחרי שפספס את שני המשחקים האחרונים של פ.ס.ז' בגלל פציעה, ויכול להיות שהארגנטינאי יהיה מצוין וששיתוף הפעולה שלו עם ניימאר וקיליאן אמבפה יהיה מהפנט בדיוק כפי שמדמיינים כולם.

אולם כרגע, רגע לפני המשחק החשוב מול אלופת אנגליה, שלישיית MNM לא מצליחה לייצר את המטעמים שציפו ממנה. בגלל פציעות כמובן, וגם בגלל העובדה שהארגנטינאי והברזילאי בילו תקופה מסוימת בדרום אמריקה והתרכזו במוקדמות המונדיאל, אבל לא רק. מתחת לפני השטח ולמאזן המושלם של הפריזאים בליגה, מסתתרות כמה בעיות שמונעות מהשלושה האלה ליהנות מהזמן המשותף.

פני השטח, כאמור, לא מספרים את הסיפור כולו. פ.ס.ז' ממוקמת ראשונה בליגה עם מאזן מושלם אחרי שמונה מחזורים, ובליגת האלופות השיגה תיקו במשחק חוץ בברוז'. להוציא את הסופר קאפ שנערך בבלומפילד ללא הכוכבים הגדולים, הקבוצה של מאוריסיו פוצ'טינו טרם הפסידה העונה. היא כובשת כמעט שלושה שערים בממוצע למשחק, תמיד מוצאת את השחקן שינצח עבורה משחקים - פעם מאורו איקרדי, פעם אשרף חכימי, פעם אידריסה גיי ופעם אנדר הררה - וגם ההגנה עומדת במשימה.

אמבפה ופוצ'טינו. למאמן לא חסרים כאבי ראש, צילום: AFP

הבעיה? החלק של מסי־ניימאר־אמבפה לא רק שולי, הוא בעיקר שלילי. מעבר לכך שהם שיחקו יחד מעט מאוד - 76 דקות מול ליון ו־51 מול ברוז' - גם כשהם בנפרד או בזוגות נדמה שהכותרות שהם מצליחים לייצר הן ברובן לא מחמיאות. במקרה של הארגנטינאי מדובר כמובן בחילוף מול ליון ובהתעלמות מפוצ'טינו, שיצרו הרבה בלאגן אף שבסך הכל היתה זאת פציעה, ונוסף על כך הדיווחים שסיפרו על הקושי של מסי להתאקלם ולמצוא דירה בפריז - עניין שכבר נפתר תמורת 20 אלף יורו בחודש. ניימאר, לעומת זאת, התמודד בתחילת העונה עם טענות שהעלה במשקל, וגם אם הוריד חולצה והוכיח אחרת, שער אחד שכבש (וגם הוא בפנדל) לא ממש משכנע שהוא בשיאו.

"לי האפס לא היה מוסר"

בעוד הצרות של מסי וניימאר נראות ונשמעות זניחות ופתירות, המקרה של אמבפה מדאיג קצת יותר. הכוכב הצרפתי פתח את העונה טוב יותר מבין חברי השלישייה, כשכבש ארבעה שערים ובישל את אותו המספר, אבל ניכר שהוא לא מרוצה מהסידור. בשבת, לאחר שניימאר בישל ליוליאן דרקסלר את ה־0:2 מול מונפלייה בדקות הסיום, מצלמת הטלוויזיה תפסה את אמבפה אומר לאידריסה גיי "לי האפס הזה לא היה מוסר". ההתבטאות הזאת, שצולמה היטב ואין איך לפרש אותה אחרת, הבליטה את חוסר שביעות הרצון של הצרפתי שהרבה להחמיץ ורשם משחק רביעי ברציפות ללא שער. סביר להניח שהחברות הקרובה של השניים לא תיפגע מכך - רק שלושה ימים קודם הם חברו לריב משותף עם שוער מץ - אבל מבחינה מקצועית יש פה עניין שדורש התייחסות.

מול ברוז', כששלושת הכוכבים שיחקו יחד, הם מסרו זה לזה 19 פעמים, כשהשילוב הפורה ביותר היה מסי־ניימאר והפחות פורה היה ניימאר־אמבפה. הצרפתי אולי מרגיש שהוא נדחק קצת הצידה, ולכן כשהכדורים לא נכנסים והמסירות לא מגיעות - העצבים עולים. "קיליאן חייב להתנהג אחרת אם הוא רוצה שיאהבו אותו", ביקר מאמן מץ את ההתנהגות של הכוכב בסיום המפגש בין הקבוצות; "אני אוהב אותו כשחקן, אבל צניעות לא תזיק לו".

לקראת המפגש החשוב הערב מול סיטי, פוצ'טינו היה שמח להתעסק בעיקר בתיאום בין שלישיית MNM, אבל יש לו עוד על הראש. לצד ענייני החוזה של אמבפה והשמועות על רצון של אלופת אנגליה להחתים אותו בכל מחיר, הוא נדרש להגן על אופיו של הכוכב הצרפתי. "הוא ילד נהדר ומתחרה גדול שתמיד רוצה לנצח", אמר המאמן. במקביל הוא נדרש להתמודד עם מסי לא כשיר וניימאר שעדיין לא נכנס לעונה. "יש עוד הרבה מקום לשיפור", אמר פוצ'טינו אחרי ניצחון הליגה האחרון ונדמה שגם הוא מבין שכרגע הוא אולי עומד במטרה אך לא במשימה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

פ.ס.ז' לא נבנתה להוביל את הטבלה עם ניצחונות דחוקים בחסות אידריסה גיי (המצוין), היא צריכה להצית את הדמיון עם השלישייה שחוברה לה יחדיו. עד כה זה לא קרה, ואם זה לא יקרה גם מול סיטי זאת עלולה להיות בעיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...