גריליש. החתמה מרשימה של סיטי | צילום: רויטרס

סופר ליג: הליגה אנגלית חוזרת, חמושה בסוללת כוכבים

האיכות שיוסיף גריליש לסגל האימתני של מנצ'סטר סיטי • היריבה העירונית שחולמת על הצגות של סאנצ'ו בתיאטרון החלומות • הבלגי הענק שיחזק את אלופת אירופה צ'לסי • המבחן החדש של קלופ וליברפול • ומה לגבי כל השאר? • דניאל לוי מכין אותנו לחזרתה של הפרמייר ליג, הליגה הטובה בעולם

הליגה האנגלית חוזרת וכהרגלה, היא חמושה בכוכבים נוצצים שמחפשים להמשיך ולהצדיק את הציפיות מהם. עונת 2021/22 בפתח וזה הזמן לעשות לכם סדר בכל הנוגע לשחקנים שרוצים להפוך את העונה הקרובה לחלומית מבחינתם - ומבחינת הצופים והאוהדים.

פרח השכונות

אצל אלופת אנגליה מנצ'סטר סיטי, פפ גווארדיולה ממשיך להתייחס לסגל כמו במשחק המחשב מנג'ר. מה שלא טוב - משחררים. מה שטוב - מנסים להפוך למושלם. גם לאחר עונה מרשימה הוא ניפץ שיא נוסף: רכישתו של ג'ק גריליש ב־117 מיליון יורו. הקיצוני, שנחשב לתגלית העונה באסטון וילה, ינסה להביא את הסגנון ה"שכונתי" למשחק המסודר של פפ.

בתוך הרובוטיקה והטקטיקה המדויקת של הקטלאני, מעניין יהיה לראות כיצד גריליש יתמודד עם תג המחיר הגבוה שהניחו על כתפיו וכיצד ישתלב בסגל של הפייבוריטית לאליפות. ועדיין לא דיברנו על הדיווחים על כך שהסיטיזנס מובילים במרוץ אחרי חלוץ טוטנהאם הארי קיין. העונה, לא משנה איך תסובבו את זה, מנצ'סטר סיטי תלויה בעיקר בעצמה, אבל בליגה שבה שום דבר לא צפוי - אי אפשר לדעת איך העונה הזאת תסתיים.

בשני צידי המגרש

כבר שמונה שנים מחכים אוהדי מנצ'סטר יונייטד לאליפות, ובזמן הזה פיתחו בעל כורחם עור של פיל וסבלנות. אותה סבלנות שבה מתנהלת הנהלת המועדון, שממשיכה לתת לאולה גונאר סולשיאר את הקרדיט בניסיון להחזיר עטרה ליושנה.

אף שהחוליה הקדמית לא מהווה ממש בעיה אצלם, ג'יידון סאנצ'ו הגיע מדורטמונד בשל ומוכן כדי להיות בורג מרכזי שיחזיר את תיאטרון החלומות לכזה שמספק הצגות שיזכירו נשכחות. כדי לפתור את הבעיות בהגנה, סולשיאר הביא מריאל מדריד את רפאל וראן עתיר הניסיון, כדי שיקפיץ את הארי מגוויר בעוד כמה רמות ויפחית משמעותית את מספר הספיגות (44 בעונה שעברה). להם תוסיפו את לוק שואו, שמגיע אחרי יורו נהדר.

פול פוגבה, שקיבל אינספור מחמאות הקיץ למרות ההדחה המוקדמת של צרפת, ינסה לקחת סוף־סוף מנהיגות, והדאגה שבאמת מעסיקה את האדומים היא אם השוער דויד דה חאה יחזור לעצמו, או שדין הנדרסון יצטרך להיות בכוננות כבר מתחילת העונה.

ג'יידון סאנצ'ו ומרקוס רשפורד, צילום: רויטרס,

לוקאקו חוזר כדי לעשות תיקון

צ'לסי, אלופת אירופה למי ששכח, התחילה את העונה בדיוק כפי שסיימה את הקודמת - עם זכייה בתואר אירופי, הסופרקאפ. המנג'ר תומאס טוכל, שהבין שבן ארצו טימו ורנר לא בדיוק חלוץ קלאסי לבנות עליו שיביא מספרים, החזיר לקדנציה שנייה בסטמפורד ברידג' את רומלו לוקאקו.

הבלגי האימתני, שבעונה שעברה הוביל את אינטר לאליפות איטליה אחרי עשור, ינסה לסגור מעגל בצורה מושלמת, לאחר שבקדנציה הקודמת שלו בבלוז רשם עשר הופעות ולא כבש אפילו שער אחד. עכשיו הוא חוזר בדלת הראשית. אחרי שבקיץ הקודם התפוצצו הבלוז עם מסע רכש שפרנק למפארד התקשה לשלוט עליו, כעת טוכל אמור להשתמש בצורה הטובה ביותר בסגל המגובש והנפלא שלו. הוא רק צריך להביא בחשבון שלבעלים רומן אברמוביץ' אין במוח את המושג "סבלנות".

לוקאקו, צילום: רויטרס,

שובה של החומה ההולנדית

בעונה שעברה חוו על בשרם יורגן קלופ ושחקניו את הקלישאה הידועה כי שימור הצלחה הוא משימה קשה יותר מהשגתה. אחרי הזכייה באליפות ההיסטורית, המייטי רדס התרסקו תוך שהם שוברים שיאים שליליים - הפסד ביתי ראשון בדרבי לאברטון מאז 1999, ארבעה הפסדי ליגה רצופים באנפילד לראשונה מ־1923 ועוד.

עם זאת, בסופו של דבר הם השיגו את הכרטיס לליגת האלופות, וכעת יקבלו בחזרה, לאחר פציעה ממושכת, את העוגן וירג'יל ואן דייק. הפחד מליפול שוב בגלל פציעות גרם לקלופ להנחית את איברהימה קונאטה מלייפציג. הגרמני יודע שאם ואן דייק יהיה בריא, קונאטה יוכל לקפוץ לידו ברמה די מהר. כמו כן, הציפייה הגדולה היא שקרטיס ג'ונס יתפוס את מקומו של ג'ורג'יניו ויינאלדום, שעזב לפ.ס.ז'.

קלופ שבר כל תקרת זכוכית אפשרית מאז הגיע לאנפילד. הוא זכה בצ'מפיונס, הביא את תואר אליפות אנגליה הביתה אחרי 30 שנה, והחזיר את המועדון להיות אחת מאימפריות היבשת. נראה שהשנה הזו תהיה מבחן נוסף בקריירה של הגרמני, מבחן שנולד בעקבות אירועי העונה שעברה.

ואן דייק, צילום: רויטרס,

חלומות של אתמול

מלבד המועמדות הבכירות לאליפות, יש כמובן את אלה שחולמות להפתיע או לפחות להתברג ברביעייה הראשונה. ארסנל, שעם השנים הפכה לצל של עצמה, פתחה את הארנק כדי להביא את מגן ברייטון ונבחרת אנגליה בן ווייט, שינסה להיות האיש שסוף־סוף מייצב את ההגנה באמירויות. בוקאיו סאקה ואמיל סמית' רו אמורים להיות משמעותיים הרבה יותר.

היריבה מצפון לונדון - טוטנהאם - מינתה למנג'ר את נונו אספיריטו סנטו הצבעוני, צירפה את בריאן חיל הכישרוני ואת הבלם כריסטיאן רומרו, אבל העזיבה הצפויה של קיין עלולה להיות מכה קשה עבורה.
אף ששנתיים ברציפות החמיצו ברגע האחרון את המקום הרביעי, לסטר סיטי וברנדון רוג'רס צפויים להמשיך להיות קבוצה שכיף לראות.

פאטסון דאקה נחשב לרכש מרשים, בובקארי סומארה הגיע כאלוף צרפת עם ליל, וריאן ברטרנד נחשב לתוספת כוח משמעותית.
מי שתנסה להיות ווסטהאם של אשתקד - היא אברטון. הטופיז אמנם לא ביצעו רכש משמעותי, אבל יקבלו על הקווים את רפא בניטס, שינסה לשקם את הקריירה שידעה לא מעט רגעי שיא דווקא בצד השני של מרסיסייד, עם ליברפול.

סאקה (מימין), צילום: גטי אימג'ס,

ההעברות הבולטות של קיץ 2021 

ג'ק גריליש - מאסטון וילה למנצ'סטר סיטי - 117.50
רומלו לוקאקו - מאינטר לצ'לסי - 115
ג'יידון סאנצ'ו - מדורטמונד למנצ'סטר יונייטד - 85
בן ווייט - מברייטון לארסנל - 58.50
כריסטיאן רומרו - מאטאלנטה לטוטנהאם - 55
איברהימה קונאטה - מר.ב לייפציג לליברפול - 40
אמיליאנו בונאדיה - מנוריץ' לאסטון וילה - 38.40
דני אינגס - מסאות'המפטון לאסטון וילה - 35.20
פאטסון דאקה - מר.ב זלצבורג ללסטר - 30
בריאן חיל - מסביליה לטוטנהאם - 25

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

*הסכומים במיליוני יורו, לפי אתר טרנספרמרקט

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...