ב-25 בנובמבר, שלושה שבועות לאחר שעבר ניתוח להסרת קריש דם מראשו, עולם הכדורגל בכה את מותו של דייגו ארמנדו מראדונה. האגדה הארגנטינאית אמנם לא שמר על אורח חיים בריא לאורך 60 שנות חייו, אבל לפי דיווחים בתקשורת במולדתו, מותו ככל הנראה יכול היה להימנע.
ע"פ הדו"ח הרפואי שפרסמו החוקרים שבדקו את סיבות המוות, ייתכן מאוד ורופאיו הצמודים ימצאו את עצמם בכלא. הבוקר (רביעי) מתברר שרופאו - לופלדו לוקה, לא ידע על מחלת הלב ממנה סבל הפנומן, לבצקת בריאות ולשחמת בכבד. כמו כן, גם הפסיכיאטרית אוגוסטינה קוסאצ'וב והפסיכולוג קרלוס דיאס נמצאים כעת בבעיה לאור הממצאים החדשים. חוץ מהם, עוד ארבעה אנשים נמצאים תחת חקירה.
"רשלנות בטיפול ובהשגחה על הפציינט, גרמה בסופו של דבר למותו", נכתב בדו"ח כאשר מתברר כי בביתו של מראדונה בבואנוס איירס, לא היה ציוד רפואי נדרש למרות מצבו הבריאותי העדין. לאורך כל החודשים האחרונים מאז מותו, בנותיו של מראדונה טוענות כי אביהם מת ממחדל רפואי כאשר הגדילו לעשות ויזמו הפגנה בתחילת חודש מרץ ברחובות בירת ארגנטינה שקראה למצות את הדין עם הרופאים. כעת, יהיה מעניין לראות את תגובת המשפחה לאחר הפרסום הרגיש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
