ככה בדיוק רצתה נבחרת הולנד לחזור לבמות הגדולות. הערב (ראשון) הכתומים ניצחו את אוקראינה 2:3 אחרי משחק מטורף והפכפך ביוהאן קרויף ארנה שבאמסטרדם ורשמו ניצחון במשחקם הראשון ביורו 2020 ובטורניר גדול בכלל, מזה 7(!) שנים.
המחצית הראשונה הסתיימה ללא שערים וזו כבר הרביעית במספר בטורניר עד כה שמסתיימת בתוצאה מאופסת, אך כמו קודמותיה, גם היא הבטיחה הרבה לקראת ההמשך. הבטיחה וקיימה בענק. ג'ורג'יניו ווינאלדום, הרכש החדש של פריז סן ז'רמן, התכבד בראשון לאחר שעט על הריבאונד מהדיפה של השוער האוקראיני גאורגי בוצ'אן, וואוט וחהורסט הכפיל 7 דקות לאחר מכן ואז הקצב עלה.
בדקה ה-76 אנדרי ירמולנקו קיבל כדור מרומן ירמצ`וק, הניף את הרגל ובעט הישר לחיבורים של מארטן סטקלנבורח. שער מדהים. נגמר? ממש לא. 3 דקות לאחר מכן מבשל השער הראשון כבש בעצמו ואיזן את התוצאה מול ההולנדים ההמומים.
אלא שהכתומים לא ויתרו ועם המון אופי הצליחו לשים את השלישי בדקה ה-85. מגן פ.ס.וו איינדהובן דנזל דמפריס ניצל טעות נוספת של בוצ'אן והעלה את ההולנדים ליתרון 2:3 ענק שקבע את תוצאת הסיום. אין ספק, המשחק המעניין ביותר עד כה ביורו 2020 וללא שום קשר למה שנראה בהמשך, כנראה שגם אחד הטובים שנראה בטורניר כולו.

