היחסים בין מנואל נוייר לשאלקה 04 ידעו לאורך השנים לא מעט עליות ומורדות, אבל כעת מסתמן פרק חדש ומפתיע: במועדון הגרמני לא פוסלים אפשרות להחזיר את השוער האגדי לשורותיהם - הפעם בתפקיד מחוץ למגרש, לאחר פרישתו.
על פי דיווח ב״בילד״, ראשי שאלקה פתוחים לאפשרות להציע לנוייר תפקיד במועדון בעתיד. מנהל הספורט פרנק באומן התייחס לאפשרות ואמר: ״עדיין לא היה חילופי דברים בכיוון הזה, אבל בהחלט לא הייתי פוסל את זה״.
באומן הוסיף, כשנשאל במדור ״נכון או שטויות?״ של העיתון האם יציע לנוייר תפקיד בשאלקה: ״באופן עקרוני, אני חושב שזה מעניין לשלב במועדון שחקני עבר בזכות הכישורים והתשוקה שלהם. לכן גם כאן אני עונה 'נכון', בידיעה שלא יהיה קל למצוא פתרון״.
״כמועדון, אנחנו יכולים להיות גאים בקריירה שלו"
גם יו״ר מועצת הפיקוח של שאלקה, אקסל הפר, השאיר את הדלת פתוחה. ״כמועדון, אנחנו יכולים להיות גאים בקריירה שלו. העזיבה שלו הייתה שנויה במחלוקת, אבל באופן אישי אני חושב שכל אחד יכול לעשות טעויות, במיוחד כשהוא צעיר. בשלב מסוים צריך לשים לזה סוף״, אמר.
הדברים מגיעים על רקע מערכת היחסים המורכבת בין נוייר לבין אוהדי שאלקה. השוער, שנולד בגלזנקירכן וגדל במועדון, עבר לפני 15 שנה לבאיירן מינכן - היריבה הגדולה של שאלקה באותה תקופה. מאז, בכל מפגש בין הקבוצות, הוא זוכה לשריקות בוז צורמות מהיציעים הכחולים.
גם במשחק האחרון בין הקבוצות, שהסתיים ב-0:0 דרמטי, נוייר ספג שריקות בוז בכל פעם שנגע בכדור. מבחינת חלק מהאוהדים, המעבר לבאיירן עדיין נתפס כבחירה בכסף ובתארים על פני המועדון שבו גדל.

